Ga naar pagina inhoud

Beter voor de mens, de maatschappij en het milieu

Duurzaamheid is één van de kernbegrippen die HP drijft. Dit draait niet alleen om de verduurzaming en innovatie van producten, maar ook om beter te zorgen voor de mens, de maatschappij en de natuur. Wanneer jouw partners aan de slag gaan met devices en oplossingen van HP zijn ze er daarom zeker van dat ze duurzame IT-producten gebruiken. Hieronder ontdek je enkele van de belangrijkste pilaren waarop de duurzaamheidsinitiatieven van HP gebouwd zijn, en hoe jij hieraan deel kunt nemen.

HP Planet Partners Programma

Praktisch en direct aan de slag met de verduurzaming van de technologie van jouw klanten? Maak kennis met het HP Planet Partners programma.

Het programma biedt een unieke closed-loop lifecycle voor alle LaserJet-toners en vrijwel iedere inktcartridge. Wanneer jij en jouw klant deelnemen aan het HP Planet Partners Programma kunnen gebruikte cartridges geheel kosteloos worden geretourneerd aan HP en zorgen zij voor de recycling. Op deze manier is inmiddels meer dan een kwart miljoen kilo aan plastic afval, dat anders mogelijk in de oceanen terecht gekomen was, gerecycled naar nieuwe HP supplies. Meer weten en jouw klant zich bewust maken van de duurzame voordelen? Je vindt meer informatie in de brochure, die via de onderstaande button te downloaden is.

Devices met een tweede leven

Zonder dat je het hoeft te merken, heb je misschien al een duurzaam HP device in handen. Door innovatieve ontwikkelingen in het productieproces is HP erin geslaagd om meer dan 300 nieuwe apparaten, zoals notebooks en printers, te fabriceren van gerecycled plastic. Dit ‘ocean-bound plastic’, dat anders in de zee terecht was gekomen, heeft onder meer de HP Pavilion- en HP Elite Dragonfly-notebooks opgeleverd, evenals de HP ENVY Inspire printer.

Deze duurzame initiatieven van HP geven IT-oplossingen die het einde van hun reguliere levensduur bereikt hebben, een tweede kans. Hoe mooi is het om jouw partner niet alleen te helpen met het duurzaam recyclen van apparaten, maar ook nog te voorzien van een hoogstaand device met een verhaal?

HP in actie

Ontdek hoe er vandaag gewerkt wordt aan een betere wereld:
Klimaatactie

In de totale productie is de CO2e-uitstoot gedaaldt tot 28 miljoen ton, een afname van 3% ten opzichte van 2020.

Mensenrechten

HP heeft inmiddels 349.000 medewerkers van over de hele wereld bereikt via ondersteuningsprogramma’s sinds 2015.

Digitale gelijkheid

74 miljoen mensen wereldwijd hebben sinds 2015 geprofiteerd van de onderwijsprogramma’s van HP.

HP Sustainable Impact Report 2022

Jaarlijks brengt HP een rapport uit over de duurzaamheidsintiatieven die in het voorgaande jaar ondernomen zijn en welke concrete acties hieruit voortgekomen zijn. Dit rapport omschrijft de voortgang van HP’s duurzaamheidsinitatieven in het kalenderjaar 2022. Hierin lees je over de acties die HP ondernomen heeft voor onder meer mensenrechten, het klimaat en digitale gelijkheid.

Duurzame verpakkingsmaterialen en intiatieven

Minder wegwerpplastic

HP gebruikt 44% minder verpakkingen met wegwerpplastic in vergelijking tot 2018 en heeft dit percentage met nog eens 25% doen afnemen sinds 2020.

Innovatieve verpakkingen

Door uitgebreid onderzoek naar 3D geprinte verpakkingen heeft HP inmiddels meer dan 150.000 devices verzonden met gevormd karton.

Teruggeven aan de natuur

Om een stap verder te gaan voor de natuur werkt HP samen met verscheidene milieuorganisaties. Inmiddels plant HP 2740 bomen per dag.

Heb je vragen? Of wil je geheel vrijblijvend een kop koffie komen drinken?

Neem dan contact met ons op!