Ga naar pagina inhoud

Zorg voor een optimale beveiliging van printers

Wil je de beveiliging van printers van jouw klanten naar een hoger niveau tillen? Bekijk dan eens de optie van HP Wolf Enterprise Security in combinatie met de HP LaserJet Enterprise-serie printers.

Als IT-partner begrijp je hoe belangrijk het is om de bedrijfsnetwerken van je klanten te beschermen tegen allerlei bedreigingen. Ook de toename door het hybride werken van het aantal endpoints in het netwerk van je klant zorgt voor een groter risico. Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat ook printers kwetsbaar zijn voor aanvallen? Zelfs printers kunnen een ingang zijn voor kwaadwillende acties. Gelukkig is er HP Wolf Enterprise Security, speciaal ontworpen om printers, zoals de HP LaserJet Enterprise-serie, te beschermen tegen allerlei risico’s.

Printerbeveiliging is van essentieel belang

Waarom is het zo belangrijk is om printers te beveiligen? Printers, met name krachtige modellen zoals de HP LaserJet Enterprise-serie, zijn vaak het middelpunt van documentbeheer in een bedrijfsomgeving. Ze verwerken allerlei gevoelige informatie, van financiële rapporten tot vertrouwelijke klantgegevens. Als die info in verkeerde handen valt, kan dat rampzalig zijn voor een bedrijf – met datalekken, reputatieschade en financiële verliezen tot gevolg.  Tegenwoordig zijn deze devices vrijwel altijd verbonden met het internet, doordat van alle devices binnen het bedrijf opdrachten naar de printer gestuurd worden.

Tel daar bovenop dat bij veel van jouw klanten de printer vaak vergeten wordt als endpoint binnen het bedrijf dat ook beveiligd moet worden en je hebt de uitgelezen kans voor cybercriminelen om binnen een bedrijf in te breken. Daarom is het van cruciaal belang om printers te beschermen tegen allerlei bedreigingen.

Kenmerken van HP Wolf Enterprise Security

HP Wolf Enterprise Security biedt een uitgebreid beveiligingsplatform dat specifiek is ontworpen voor printers zoals de HP LaserJet Enterprise-serie, met de volgende functies:

Sure Start

Zorgt ervoor dat de printer alleen opstart met geauthenticeerde firmware, waardoor wordt voorkomen dat kwaadwillende software wordt geladen tijdens het opstartproces.

Whitelisting

Laat alleen bekende en vertrouwde software en processen op de printer draaien, waardoor de kans op malware-infecties wordt geminimaliseerd.

Secure Printing

Hiermee worden printopdrachten alleen vrijgegeven na authenticatie door de gebruiker, waardoor wordt voorkomen dat vertrouwelijke documenten in verkeerde handen vallen.

Runtime Intrusion Detection

Detecteert verdachte activiteit in realtime en laat je snel actie ondernemen om potentiële bedreigingen te neutraliseren.

Encrypted
Storage

Versleutelt gevoelige gegevens op de printer, zoals printopdrachten en gebruikersreferenties, zodat ze niet worden onderschept door onbevoegde partijen.

Haal je voordeel uit HP Wolf Security

Met HP Wolf Enterprise Security kun jij je klanten gemoedsrust bieden door een robuuste beveiligingsinfrastructuur voor hun printers te leveren. Door printers te beschermen tegen potentiële bedreigingen, kunnen bedrijven niet alleen hun gegevens beschermen, maar ook voldoen aan nalevingsvereisten zoals de GDPR en de AVG. Bovendien kan het implementeren van deze beveiligingsoplossing helpen om operationele kosten te verlagen door het risico op downtime als gevolg van beveiligingsincidenten te verminderen.

Daarnaast bied HP Wolf Security jou een ideale mogelijkheid om je klant te laten zien dat je ook zorgt voor de perfecte nazorg en lange termijn een oplossing biedt. De abonnementsvorm van deze beveiligingsdienst zorgt er ook nog eens voor dat je aan het einde van iedere periode een nieuw verkoopgesprek hebt met je klant. Zekerheid voor je klant en een perfecte gespreksopener voor jou.

Kortom, HP Wolf Enterprise Security is een aantrekkelijke en betrouwbare oplossing waarmee jij als IT-partner de beveiliging van printers, waaronder de krachtige HP LaserJet Enterprise-serie, naar een hoger niveau kunt tillen. Door printers te beschermen tegen potentiële bedreigingen, kunnen bedrijven hun gegevens beschermen, voldoen aan nalevingsvereisten en operationele efficiëntie verbeteren.

Waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact op met TD SYNNEX en ontdek hoe je kunt profiteren van de voordelen van HP Wolf Enterprise Security!

Heb je vragen? Of wil je geheel vrijblijvend een kop koffie komen drinken?

Neem dan contact met ons op!