Ga naar pagina inhoud

Volledig compatibel met Zoom Rooms en Teams Rooms

De meeste van je klanten werken met maar één tooling voor online vergaderen, waarvan de meest gebruikte Teams en Zoom zijn. Speciaal voor die klanten hebben Microsoft en Zoom oplossingen in het leven geroepen waarmee een traditionele vergaderruimte omgetoverd wordt tot een Teams Room of een Zoom Room. Op deze manier zijn de samenwerkingsplatformen direct verbonden aan de hardware in de ruimte, zodat het bijwonen van meetings een fluitje van een cent wordt. Barco’s ClickShare line-up is volledig compatibel met zowel Teams Rooms als Zoom Rooms, of het nu gaat om het delen van content via de ClickShare Buttons of App, of dat ook de ClickShare Bar geïnstalleerd is in de ruimte.

Ontdek hieronder hoe de samenwerking binnen Teams Rooms en Zoom Rooms tot stand komt door middel van Barco ClickShare oplossingen.

Waarom kiezen je klanten voor dedicated rooms?

De keuze om een meetingroom volledig in te richten voor het gebruik met Zoom of Teams wordt vooral gemaakt door jouw klanten die nu al vrijwel exclusief met één van die platforms werken. Door de kamer in te richten op hun favoriete platform, zorgen zij ervoor dat de software en hardware perfect op elkaar afgestemd zijn. Denk bijvoorbeeld aan een verbinding tussen de agenda van het platform en die in de kamer, waardoor er niet meer gekozen hoeft te worden welke meeting er bijgewoond wordt – met maar één druk op de knop wordt de juiste vergadering gejoind.

Door te kiezen voor slechts één platform worden gebruikers ook sneller bedreven in het gebruik van de toolings en zijn meetings in een mum van tijd opgezet en binnen een paar seconden gestart. Door Barco ClickShare oplossingen in de Zoom Room of Teams Room te gebruiken, kan ieder device verbonden worden met de kamer door middel van het Bring Your Own Device-concept.

Barco ClickShare is compatibel met beide opties:

Teams Rooms

Perfect geschikt voor op het kantoor, met volledige integratie van andere apps uit het Microsoft 365 portfolio. Neem makkelijk deel via Blutooth met de proximity join functie.

Zoom Rooms

Of het nu een kleinere huddleroom is of een conference room; een mix van hard- en software voor gebruik met Zoom zorgt voor een naadloze integratie tussen agenda, devices en meetings.

Barco ClickShare integratie in deze ruimtes

De oplossingen van Barco ClickShare zijn eenvoudig te integreren, en volledig gelicentieerd, voor Zoom Rooms en Teams Rooms. Het gaat hierbij zowel om de ClickShare Buttons als om de ClickShare Bar.

Wanneer je de ClickShare Bar installeert in de ruimte van je klant verbindt deze direct met de andere aanwezige hardware en de juiste meetings. Het aansturen van de Bar gebeurt eenvoudig via de ClickShare software óf een Zoom/Teams Room gecertificeerde controller in de ruimte. En of je nu een ClickShare Button levert in combinatie met de ClickShare Bar, of deze los aanbiedt – ook deze werkt perfect samen met andere devices binnen de kamer. Door een ClickShare Button aan te sluiten op een notebook, kan content gedeeld worden op de display en kan deze ook gedeeld worden met anderen in de call – ideaal voor hybride vergaderingen. Als er gekozen wordt om te delen vanaf een ander device, zoals een tablet of een smartphone, dan kan hetzelfde resultaat bereikt worden via de ClickShare App.

Laat onze TD SYNNEX Maverick specialisten je adviseren over je volgende project