Ga naar pagina inhoud

Review: de pro’s en con’s van Barco ClickShare

Bij TD SYNNEX verkopen we niet alleen een grote diversiteit aan producten, we voeren ook regelmatig testen uit om er zeker van te zijn dat we de kwaliteit leveren waar we voor staan. Dankzij deze testen kunnen we je voorzien van relevante informatie om jouw klanten goed te informeren. Dit zijn onze bevindingen van de Barco ClickShare.

Maak kennis met ClickShare

ClickShare bestaat uit een centrale hub waarop je al je videoconferencing- en audiovisuele apparatuur kunt aansluiten. Daarbij gebruik je een dongle of virtuele button die je aansluit op een apparaat zoals je laptop. Met een simpele druk op deze zogeheten ClickShare-button of het gebruik van de gratis app maak je direct draadloos verbinding met alle randapparatuur in een vergaderruimte. Dat betekent dat onder andere speakers of een soundbar, een microfoon of en een vergaderruimte-display meteen zijn aangesloten. Zodra je op de knop drukt, kun je je videosessie en/of presentatie starten zonder tijdrovende configuraties.

Handig, want zo kun je in een handomdraai efficiënt en productief vergaderen.

Onze bevindingen

Na het uitgebreid testen van verschillende ClickShare-modellen, komen we tot de volgende plus- en minpunten:

✔ Het duurt maximaal 7 seconden om je presentatie op een scherm te laten verschijnen.

✔ Geschikt voor gebruikers van alle niveaus. Er is geen handleiding of training voor nodig.

✔ Met de gratis app heb je toegang tot heel handige functionaliteiten. Bijvoorbeeld: het delen van een enkel venster in plaats van het hele scherm.

✔ Zeer goede security. Je kunt kiezen uit 3 niveaus: van standaard tot zeer geavanceerd. Op dit laatste niveau kun je onder meer firmware niet downgraden en niet gebruikmaken van wifi.

✔ Automatische installatie van firmware.

✔ Werkt perfect met Zoom, Teams en Webex.

✔ Presenteert iemand anders en heb je geen goed zicht op het scherm? Zet ClickShare dan in om de presentatie op je eigen device te tonen.

✔ Werkt voor zowel Windows als Mac. De app is voor Android en iOS beschikbaar.

✔ Je hoeft geen extra software te installeren. Dat betekent dat plug & play zelfs werkt voor bezoekers die een presentatie geven.

✖ Als je ClickShare voor het eerst gebruikt, heb je even de tijd nodig voor de installatie. Dit vergt dus wat voorbereiding. Hou rekening met circa 5 minuten.

✖ Je kunt het apparaat aansluiten via wifi, ethernet of VLAN. De beeldkwaliteit is afhankelijk van het gebruikte netwerk.

✖ Barco levert geen HDMI-kabel mee, terwijl sommige bedrijven die wel nodig hebben.

✖ Er zit een minimale vertraging tussen de laptop en het presentatiescherm, dit is onvermijdelijk. Je merkt hier niets tot nauwelijks iets van. Audio en beeld lopen prima synchroon met elkaar.

✖ ClickShare is wellicht niet de goedkoopste oplossing die beschikbaar is, maar biedt wel de beste prijs-kwaliteitverhouding in de markt.

✖ Is vooral geschikt voor bedrijven die hybride meetings hebben, waaraan zowel deelnemers in de meetingruimte deelnemen als remote workers.


Conclusie

ClickShare werkt wat ons betreft als een zonnetje voor het delen van presentaties, video’s of andere soorten content. De installatie is eenvoudig en snel. Je hoeft geen techneut te zijn om dit te begrijpen, want het werkt allemaal zeer intuïtief. Veel medewerkers zullen er erg blij mee zijn dat het opstarten van een presentatie of een videocall zo makkelijk is. ClickShare is al langer niet meer beperkt tot het delen van presentaties, de oplossing is nu vooral een draadloos apparaat waarmee je toegang krijgt tot videoconferencing. Organisaties hebben ook toegang tot zeer uitgebreide beheermogelijkheden en tal van extra functionaliteiten. De app is volgens onze testers eveneens van toegevoegde waarde.

 

Barco was de pionier op de markt en er zijn inmiddels al een aantal leveranciers die hun producten hebben geprobeerd te imiteren. Maar zoals dat met imitaties vaak gaat: het origineel is toch altijd beter.

Waarom Barco verkopen?

Als partner van Barco ClickShare geniet je van talrijke voordelen die je bedrijf kunnen versterken en je klantenkring kunnen uitbreiden.

✔ Barco biedt een breed productportfolio, variërend van diverse ClickShare-modellen en mogelijkheden tot andere audiovisuele oplossingen. Hiermee heb je de flexibiliteit om aan de uiteenlopende behoeften van je klanten te voldoen.

✔ Met Barco open je deuren naar groeimogelijkheden. Er is immers steeds meer vraag naar moderne samenwerkings- en presentatieoplossingen.

✔ Barco investeert sterk in zijn professionele partner netwerk en biedt een uitermate interessant verdienmodel

✔ We ondersteunen je samen met Barco met trainingen, marketingmateriaal en technische ondersteuning.

✔ Barco heeft een innovatief en betrouwbaar imago bij jouw klanten. Profiteer daarvan!

✔ Barco biedt continue technologische vooruitgang: als partner profiteer je van de voortdurende inzet voor technologische innovatie. Je kunt je klanten altijd de nieuwste en meest geavanceerde audiovisuele oplossingen aanbieden, waardoor je concurrentievoordeel behoudt en je marktpositie versterkt.

Wil je meer weten over de verschillende modellen van ClickShare? Laat het ons weten, we geven je graag een uitleg.

Wat zeggen eindgebruikers zelf?


Een gebruiker op de reviewwebsite van Gartner: “ClickShare heeft onze manier van vergaderen veranderd. Het is heel rap op te zetten en werkt snel. Onze medewerkers hebben geen kabels meer nodig om een presentatie of videocall op te zetten. We gebruiken het in elke vergaderruimte. Zelfs bij draadloze data-overdracht is er geen vertraging tussen dia-overgangen.”

Volgens Gartner zijn dit de meest genoemde redenen om voor Barco te kiezen:
1. Zeer eenvoudig te gebruiken.
2. Makkelijke installatie.
3. Betrouwbaar in gebruik.

Laat onze TD SYNNEX Maverick specialisten je adviseren over je volgende project