Ga naar pagina inhoud
Work Smarter, not harder Samsung

Professionele invulling werkplek verhoogt comfort en productiviteit

In een paar jaar tijd zijn veel werknemers volledig gewend geraakt aan het hybride werken. Twee tot drie dagen werken vanuit huis en de andere dagen samen met collega’s op kantoor, heeft daarbij de voorkeur.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het hybride werken zorgt voor een betere balans van prive en werk en daarmee een verhoging van het welzijn van werknemers. En waar werkgevers in eerste instantie enige angst hadden voor een verlaging van de productiviteit, blijkt in de praktijk juist eerder het tegenovergestelde. Belangrijk voor het behalen van een goed rendement bij werknemers in een hybride werksituatie is dat mensen goed uitgerust zijn met de juiste hardware en software die zorgen voor een soepele samenwerking vanuit huis of op kantoor.

Werkplek modern kantoor

Op kantoor betekent dit meestal een goed inrichting van flex-werkplekken. Daarvoor is in de basis een goede verbinding noodzakelijk, waarmee iedere medewerker snel en eenvoudig kan opstarten en toegang heeft tot de data en tooling die nodig zijn voor het uitvoeren van zijn of haar taken. Zo biedt een USB-C aansluiting een ideale connectie voor kantoren waar mensen met regelmaat van werkplek verwisselen.

Aan werken in de thuissituatie worden andere eisen gesteld. Over het algemeen is de werkruimte thuis beperkt. Een efficiënte, ergonomische opstelling met een docking station gecombineerd met een volledig verstelbare monitor is daarbij zeer efficiënt. Naast een flexibele montage is ook de uitvoering van de monitor van belang. De juiste keuze is sterk afhankelijk van de werkzaamheden en de functie waarvoor de monitor wordt gebruikt.

De juiste monitor voor de juiste taak

Zo zijn creatieve professionals en productieve werknemers, waaronder ontwerpers en contentmakers, gebaat bij monitoren met een hoge resolutie die zorgen voor een nauwkeurige kleurweergave. Omdat dergelijke gebruikers vaak langdurig achter een monitor werkzaam zijn, is ook de beeldkwaliteit van groot belang. De helderheid van een monitor bepaalt meer dan alleen de hoeveel licht die het scherm uitzendt. Het beïnvloedt ook de kleurweergave en de impact van omgevingslicht op uw monitor.

Samsung levert met de reeks ViewFinity zakelijke monitoren een innovatieve oplossing voor iedere hybride werkplek. Met compacte platte 24 inch monitoren tot aan brede curved schermen van 49 inch, creëert Samsung een nieuwe maatstaf voor hoge resolutie met scherpe levensechte kleuren en een perfecte beeldkwaliteit. ViewFinity-monitoren bieden kracht en precisie voor creatieve topprestaties. Het ergonomische ontwerp zorgt voor een comfortabele en productieve manier van werken. De verschillende beschikbare UBS-poorten zorgen voor een zorgeloze en efficiënte aansluiting.

Compact met behoud van beeldkwaliteit

De reeks platte Samsung 24 inch IPS-monitoren bieden met perfecte kleur tot in het kleinste detail een compacte oplossing voor thuis of kleine kantoren. Je werkt comfortabel en productiviteitsverhogend met behoud van levendigheid en helderheid op elke inch van het scherm. Minimale randen zorgen voor maximale concentratie. Het vrijwel randloze scherm toont een volledige beeld en ziet er bijna naadloos uit bij een opstelling met twee monitoren.

Kantel, draai of monteer de monitor totdat het zicht precies goed is en geniet van een ontwerp, gemaakt met gemak in gedachten. Zie meer tegelijk, met minder afleiding, en loop eenvoudig door grote delen van je werk.

27 Inch Samsung ViewFinity Business Monitor

Collega's werken samen in een kantoorruimte

Afgestemd op het menselijk gezichtsveld

Voor de zakelijke omgeving biedt Samsung een brede reeks curved monitoren die de productiviteit verhogen en vermoeiheid van de ogen bij lange werkdagen vermindert.

Deze monitoren zijn afgestemd op die van het menselijke gezichtsveld, waardoor de inhoud in één oogopslag kan worden bekeken. Verder is bewezen dat curved monitoren vermoeide ogen effectief beperkt in vergelijking met platte monitoren en zorgen voor een comfortabelere ervaring.

Het belangrijkste verschil tussen 1000R en 1800R gebogen monitoren is dat de 1000R een meer geaccentueerde schermkromming biedt, terwijl 1800R monitoren een mildere curve bieden.

Bescherming van de ogen

Studies tonen aan dat blauw licht van het zonlicht, computermonitoren en fluorescentielampen schadelijk kan zijn voor de ogen, waardoor maculaire degeneratie kan ontstaan. Om gebruikers zo aangenaam mogelijk te laten werken op een monitor biedt Samsung een aantal functionaliteiten die het oogcomfort aanzienlijk verbeteren. Zo beschikken de ViewFinity monitoren over de Eye Saver-modus, die op slimme wijze zorgt voor vermindering van de uitstoot van blauw licht die schadelijk kan zijn voor het netvlies. Dit is gunstig bij het voorkomen van vermoeide ogen, vooral bij langdurig gebruik.

Daarnaast beschermt de ‘flicker free’ functie de ogen tegen de constante belasting van het flikkeren van het beeld en zorgt voor een stabiele beeldkwailiteit. Hoewel een gebruiker zich misschien niet bewust is van de flikkering, kan deze een aantal problemen veroorzaken, waaronder vermoeide ogen. Veel monitoren gebruiken nu echter flikkervrije technologie om de ogen van monitorgebruikers minder te belasten.

Twee handen houden wereldbol vast

Duurzaamheid gegarandeerd

Naast meer oogcomfort zorgt Samsung ook voor duurzaamheid in hun producten. Met Eco Saving Plus bespaar je tot 10% op je energieverbruik. Dit wordt bereikt doordat de monitor de inhoud van het scherm analyseert en daarbij de zwarte secties minder sterk verlicht. Maar ook met de verpakkingen draagt Samsung hun steentje bij. Doordat er minder plastic en inkt op oliebasis wordt gebruikt zijn de verpakkingen beter voor het milieu. Ook is Samsung TCO en EPEAT gecertificeerd wat aangeeft dat zij zich op alle vlakken inzetten voor een betere wereld.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Samsung monitoren of het verbeteren van de hybride werkplek en verhogen van het rendement en welzijn van werknemers? Neem dan contact op met TD SYNNEX. Zij adviseren je graag over welke voordelen IT-hardware en -software jou en jouw klant kunnen bieden. 

Heb je vragen over ons Samsung portfolio?

Neem dan contact met ons op!