Ga naar pagina inhoud

Investeer in je medewerkers voor een langdurige happy bezetting

Het is in een groot aantal sectoren een bekend probleem; het personeelstekort. De afgelopen jaren is de behoefte aan nieuwe werknemers in veel organisaties steeds verder opgelopen en de verwachtingen voor de directe toekomst zijn verre van rooskleurig voor ondernemers. Gevolg van dit tekort is dat de werkdruk steeds verder toeneemt, waarbij overbelasting of zelfs een burn-out bij werknemers op de loer liggen en die de personeelsbezetting nog verder negatief beïnvloeden.

Omdat het aantrekken van personeel een enorme uitdaging is en op korte termijn lastig op te lossen, dient de oplossing in een andere richting gezocht te worden. ‘Work smarter, Not Harder’, is het devies. We moeten op zoek naar mogelijkheden om het rendement van mensen te verhogen. Een belangrijk onderdeel daarvan is het verhogen van de wellbeing van de mensen die werkzaam zijn binnen een organisatie.

Een goede privé-werkbalans, een aangename werkomgeving en een stimulerende teamspirit dragen bij aan het welzijn en daarmee het functioneren en de productiviteit van mensen. En dat is precies waar IT-hardware en -software een essentiële rol in kunnen spelen. Het gebruik van technologie kan niet alleen de efficiëntie van mensen verbeteren, maar draagt ook bij aan een uitgebalanceerde en aangename manier van werken en daarmee aan het welzijn van medewerkers. 

In het huidige landschap van hybride werken is het belangrijk dat werknemers, zowel thuis als op kantoor, beschikken over een ergonomische, goed uitgeruste werkplek. Een laptop, van bijvoorbeeld HP of Dell, in combinatie met een docking station of USB-C-aansluiting en flexibel instelbare schermen, zoals die van Samsung Displays, vormen hiervoor de basis. Maar ook software speelt hierin een rol. Veilig kunnen werken en toegang hebben tot data en functionele software, zoals Windows 11 van Microsoft, vanaf iedere locatie zijn een absolute vereiste.Omdat mensen steeds vaker vanaf diverse locaties werken, zijn samenwerkingssoftware als Zoom, Teams of Meet onmisbaar. En uiteraard hoort daar een goede internetverbinding bij, via Wifi of een bekabeld netwerk, waarvoor o.a. Netgear diverse oplossingen biedt. Maar ook accessoires zoals een goede webcam, speakers, earbuds en een kwalitatief display bevorderen de onderlinge samenwerking tussen medewerkers en zorgt ervoor dat die niet of nauwelijks onder doet voor een fysiek overleg.

Organisaties doen er dus goed aan om niet alleen te investeren in de recruitment van nieuwe medewerkers. Het faciliteren van een goede werkplek en het bieden van een aangename werkomgeving zorgen ervoor dat bestaande werknemers minder snel geneigd zijn om van baan te veranderen en zich positief uitlaten over hun werkgever naar anderen. Een betere vorm van recruitment dan dat bestaat er eigenlijk niet. Investeren in IT betaalt zich dus terug in een hoger rendement van mensen, een beter welzijn van werknemers en een positievere uitstraling naar klanten en potentiële nieuwe medewerkers.    

Wil je meer weten over het verbeteren van de hybride werkplek of het verhogen van het rendement en het welzijn van werknemers, neem dan contact op met TD SYNNEX. Zij adviseren je graag over welke voordelen IT-hardware en -software jou en jouw klant kunnen bieden.  

Kunnen wij je helpen bij het creëren van een slimmere werkplek?