Ga naar pagina inhoud

Veilige werkomgeving vergroot welzijn

Het welzijn van mensen op de werkvloer heeft de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekregen. De toegenomen werkdruk, mondigere werknemers, veranderende arbeidsmarkt en de omslag naar hybride werken liggen ten grondslag aan een werkgeversbeleid dat steeds meer is afgestemd op mensen.

Fysieke werkplek

De basis voor het creëren van een aangename werksituatie ligt in het beschikbaar stellen van een ergonomische en efficiënte werkplek, zowel op kantoor als in de thuiswerksituatie. Steeds meer kantoorruimtes zijn voorzien van flexplekken en bij mensen thuis is ook vaak sprake van een wisselende werkplek. Om deze reden is flexibiliteit vereist om het gebruiksgemak zo groot mogelijk te maken.  

Snel en efficiënt

Voor het snel kunnen opstarten is een Usb C-aansluiting heel gebruiksvriendelijk. De multifunctionele kabel voorziet laptops van spanning, netwerkconnectie en verbinding met toetsenbord en scherm, zonder daarbij veel bureauruimte in te nemen.

Nieuwe laptops van bekende merken als Dell, HP en Fujitsu zijn tegenwoordig standaard uitgerust met een Usb-C aansluiting.

Een alternatief is een docking station die eveneens zorgt voor alle benodigde verbindingen. En er zijn andere handige tools zoals draadloze muis of toetsenbord, van bijvoorbeeld Microsoft, of draadloze en compacte printers van HP of Fujitsu, die zorgen voor een efficiënte manier van werken.   

Flexibel

Ook voor het creëren van een ergonomische werkplek zijn de laatste jaren steeds meer opties voorhanden. Daarbij is het wel van belang dat IT-apparatuur meebeweegt met deze flexibiliteit. Een voorbeeld daarvan is het gebruik van schermen. Zo biedt Samsung Display een ruim assortiment met voor iedere werkplek een juiste invulling. Voor een juiste montage is Ergotron, met een ruim assortiment flexibel instelbare monitorarmen en -standaards, maar ook verstelbare bureaus en andere hulpmiddelen. De specialist voor de inrichting van een optimale werkplek.

Veiligheid

Als we in het verleden spraken over een veilige werkomgeving, ging het onder andere over het hebben van een BHV-organisatie, een goede beveiliging van het kantoorpand of het toegankelijk zijn van de nooduitgangen.

Tegenwoordig omvat de kreet “een veilige werkomgeving” veel meer. De digitalisering heeft ervoor gezorgd dat er een andere behoefte van beveiligen is ontstaan.

Met de intrede van het hybride werken is de focus op het veilig online kunnen samenwerken en het vertrouwelijk verwerken van data verder vergroot, waardoor veel bedrijven investeren in een betere beveiliging van hun netwerk, hardware en software.

Cybersecurity

Volgend jaar zal de nieuwe NIS2-richtlijn worden verwerkt in wetgeving om ook kleinere organisaties en meer sectoren te beveiligen tegen de verschillen vormen van cybercrime. Niet alleen om te voldoen aan deze wetgeving maar ook om hun data en systemen goed te beschermen tegen aanvallen van buitenaf, maken steeds meer bedrijven gebruik van het uitgebreide security-aanbod van IT-leveranciers. Zo voorziet Microsoft hun besturingssoftware, zoals Windows 11, van meer standaard geïntegreerde beveiligingsfuncties. En ook leveranciers van zakelijke endpoint devices, zoals HP, Dell en Fujitsu, voorzien hun laptops, PC’s en printers van een steeds betere beveiliging tegen cyberaanvallen.

Kortom, mensen verwachten steeds meer van hun werkgever dat zij veilig kunnen werken, zowel thuis als op kantoor, in een aangename en gebruiksvriendelijke werkomgeving. En dat is ook goed mogelijk. Met de juiste investering in software, hardware en netwerkvoorzieningen zijn we prima in staat om werknemers te voorzien van de juiste apparatuur en daarmee een efficiënte werkplek. Wil je meer weten over welke producten kunnen bijdragen aan een fijne werkomgeving en daarmee een verbetering van het welzijn van werknemers,  neem dan contact op met TD SYNNEX. Zij adviseren je graag over welke voordelen IT-hardware en -software jou en jouw klant kunnen bieden.