Ga naar pagina inhoud

HP helpt mee aan
wellbeing met IT

Een blije werknemer is een goede werknemer, dat weet iedereen. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat bedrijven met blije werknemers de competitie met 1-0 voorblijven. Als manager helpt het om je waardering uit te spreken. Hierdoor raken werknemers meer betrokken, wat resulteert in meer productiviteit en een hogere winst. Wat ook bijdraagt aan de blijdschap is de toenemende flexibiliteit van het thuiswerken, zowel fulltime als hybride. Een mix van thuis- en kantoorwerk is voor sommigen het meest ideaal. Zeker de mensen die het gezelschap van collega’s missen. Meer dan de helft (55%) van het ondervraagde kantoorpersoneel in de VS en VK mist de interacties die een traditionele kantoor setting meebrengt; 45% van hen geeft aan blijer te zijn na dergelijke interacties. Verassend is de 37% die zegt dat werken op een kantoor voelt als een uitje met vrienden.

 Daartegenover zijn de mensen die liever thuiswerken. Zij willen juist niet dat het eindigt; 58% van de ondervraagden zegt ‘absoluut’ een nieuwe baan te zoeken wanneer zij niet meer thuis kunnen werken binnen hun huidige functie. Deze mensen halen veel voordelen uit thuiswerken – zoals geld besparen, het niet heen-en-weer hoeven rijden en een betere balans tussen werk en privé. Uit onderzoekt blijkt ook dat de thuiswerkers misschien wel positiever en productiever zijn dan hun collega’s op kantoor. Toch is de wellbeing en het gevoel van waardering en ondersteuning voor beide groepen belangrijk.

 Een van de manieren om dit te doen is het creëren van een positieve en efficiënte werkomgeving. Maar hoe start je daarmee? Op fysiek gebied kun je beginnen met het oplossen van deze zes kwesties. Zo zet je een grote stap naar blij en positief personeel.

1. De perfecte webcam

Een webcam. Waar zet je hem neer en hoe zorg je dat het er allemaal professioneel uitziet. Je hebt vast wel iemand gezien in een videogesprek die de webcam van zijn of haar laptop onder de kin heeft geplaats met daarbij erg slecht licht. Dit ziet er natuurlijk niet professioneel uit. Waar je mee kunt beginnen is een lamp achter de webcam plaatsen en deze op je gezicht richten, zo voorkom je silhouetten en rare schaduwen en zie je er ook nog eens professioneel uit. Net een influencer! Wat daarnaast ook belangrijk is, is het controleren van je achtergrond, zeker wanneer je thuis werkt. Zorg ervoor dat er geen gevoelige informatie in beeld is of blur je achtergrond.

 

Een nog betere oplossing voor die lange videogesprekken is een verstelbare webcam die een kristalhelder beeld geeft, zelfs bij weinig licht. Een pop-up 5MP webcam is volledig te verstellen en te kantelen zodat jouw gezicht perfect in beeld is. Let daarbij ook op de ingebouwde speaker en microfoons zodat je top geluid hebt tijdens al je meetings. Denk ook eens na over een Zoom-gecertificeerde monitor voor een betrouwbare Zoom-ervaring van hoge kwaliteit.

2. Hulp voor die vermoeide en geïrriteerde ogen

De meeste mensen knipperen tussen de 15 en 20 keer per minuut. Dit verspreidt traanvocht gelijkmatig over je ogen waardoor ze niet droog worden en gaan irriteren. Onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen veel minder knipperen wanneer zij met een computer aan het werk zijn, tot wel de helft minder. Het is daarom een goed begin om je monitor op armslengte te zetten, dichtbij genoeg om alles goed te kunnen zien, maar ver genoeg om je ogen comfort te bieden.

Je zou ook kunnen kiezen voor monitoren die blauw licht reguleren wat helpt tegen scherm moeheid. Met details van Quad HD, wijde kijkhoeken en accurate kleur kalibratie creëer je de optimale schermervaring voor jou. Daarnaast biedt een extra breed scherm de mogelijkheid om meerdere documenten tegelijk te bekijken.

3. Typen, typen en nog eens typen

Door urenlang te typen op het kleine toetsenbord van je laptop, kun je je lichaam in rare posities dwingen wat kan leiden tot fysieke klachten. Ook al lijkt typen een kleine taak met weinig bewegingen, het kan toch aardig oplopen op een gemiddelde werkdag.

Een makkelijke oplossing om mee te beginnen is om te proberen niet te veel over je laptop heen te hangen. Een meer optimale keuze is het gebruik van een extern toetsenbord en muis. Deze sporen mensen aan hun armen dichter bij het lichaam te houden in plaats van ze uit te reiken naar de laptop. Met een extern toetsenbord ontstaat ook de mogelijkheid om je laptop op een verhoging te plaatsen. Positioneer het midden van het scherm op ooghoogte zodat de drang om voorover te hangen wordt verkleind. Nog een tweede optie; probeer een sta bureau uit. Door te wisselen tussen zitten en staan wordt rugpijn verminderd én ben je minder snel moe. Hierdoor hou je meer energie over voor een productieve werkdag. De energie die staan geeft, zorgt ook voor meer aandacht voor de cognitieve vaardigheden zoals focus en geheugen.

4. Lekker ergonomisch!

Naar een klein laptopscherm kijken wat ook nog eens op de verkeerde hoogte staat kan ervoor zorgen dat je onbewust je nek vooroverbuigt in een oncomfortabele positie. Een oplossing hiervoor is om gebruik te maken van twee monitoren of een bredere monitor. Een externe monitor met verstelbaar scherm helpt mensen met het vinden van hun ideale houding. Zo zit je comfortabel en rechtop.

Een voorbeeld hiervan is de HP E-serie. De monitoren van deze serie zijn beschikbaar in drie maten; 23.8-inch, 27-inch en 34-inch en bevatten een diagonale curve. Deze serie monitoren maken een enorm verschil voor iedereen, zeker als je veel werkt met complexe en zeer visuele programma’s.

De beste keuze blijft toch twee monitoren. De dubbele setup helpt je bij het creëren van een grotere en flexibele werkplek die bijdraagt aan productiviteit en multitasking. Met twee monitoren hoef je minder tijd te besteden aan het openen en sluiten van schermen, kun je makkelijk kopiëren en plakken tussen verschillende programma’s en kun je ieder scherm een eigen doel geven. Denk bijvoorbeeld aan online meetings; het tweede scherm kan dienen als spiekbriefje of plek om belangrijke documenten te parkeren.

5. Opgeruimd staat netjes

Een rommelige werkplek is niet goed voor een productieve werkdag. Al die kabels en aansluitingen maken dat jij je rot zoekt of dat je je hele setup moet omgooien om apparaten te verbinden. Dit neemt waardevolle minuten weg van het werk wat je eigenlijk moet doen. Een goede en simpele oplossing is een docking station. Een dock helpt bij het opruimen van je bureau én hoofd. Een docking station versimpelt het leven van werknemers die vaak van locatie wisselen of met meerdere apparaten tegelijk werken. Het snel in- en uitpluggen helpt bij het creëren van een ‘work-anywhere’ lifestyle. Daarnaast kan alles verbonden worden met één enkele USB-C kabel. Dit is zeker handig voor de nieuwe apparaten waar steeds minder USB porten aan worden toegevoegd.

6. Upgraden die trage systemen!

Wanneer je druk aan het werk bent, wil je niet wachten op verouderde computersystemen die lekker hun tijd nemen om op te starten. Dit zorgt voor frustratie en verlies van focus. Dat wil natuurlijk niemand.

De oplossing is om te zorgen dat je een pc hebt die aanzet tot goede prestaties én snelle processoren die je efficiënt en snel laten werken. Met Windows 11 brengt Microsoft de grootste update voor pc’s in jaren. Het schone, aangename bureaublad bootst het uiterlijk van glas na en biedt transparantie op veel desktopelementen, van vensters tot menu’s. Daarnaast ondersteunt het meerdere virtuele bureaubladen, snap lay-outs, een nieuwe taakbalk en een minimalistsich startmenu.

De OS doet ook aanbevelingen voor nieuwe applicaties op basis van je recente downloads. Windows 11 biedt je meer samenhangende interfacefuncties, betere ondersteuning voor meerdere monitoren en meerdere desktops op één monitor. Met Windows 11 kun je multitasken als professionals.

HP raadt, als vooraanstaand pc-leverancier, dan ook Windows 11 Pro aan voor iedere bedrijfsomgeving.

Sterke wellbeing functies zorgen voor productief personeel

Een steeds veranderende werkplek heeft oplossingen nodig waar je makkelijk aan kunt wennen. Pc’s, monitoren en accessoires van HP hebben een human-centered design die jou comfortabel, verbonden en productief maakt, altijd en overal. Met monitoren en pc’s die gemaakt en verpakt zijn in gerecyclede materialen en verscheept zijn op een duurzame manier, draagt HP niet alleen bij aan jouw welzijn, maar ook aan dat van de planeet.

HP-technologie helpt jou

HP-technologie is ontworpen voor de wensen en behoeften van de echte wereld. Het zorgt ervoor dat jij je goed voelt en je beste beentje voor kunt zetten. Gefocust op de mogelijkheden, niet de beperkingen. HP’s innovatieve oplossingen en wel verdiende reputatie houd je verbonden met informatie en met anderen, thuis, op kantoor of onderweg. HP maakt het makkelijk om je lekker te voelen, een sterke werk-privé balans te vinden en natuurlijk productief te zijn. 

Wil je meer weten over het verbeteren van de hybride werkplek of het verhogen van het rendement en welzijn van werknemers, neem dan contact op met TD SYNNEX. Zij adviseren je graag over welke voordelen IT-hardware en -software jou en jouw klant kunnen bieden.