Ga naar pagina inhoud

Zakelijke oplossingen van Meta for Work

Ondanks dat Virtual Reality zijn snel groeiende populariteit origineel te danken had aan de toepassingen in videogames, is dit inmiddels niet meer de snelst groeiende markt voor Virtual Reality en Mixed Reality. Steeds meer bedrijven ontdekken de ongekende mogelijkheden die deze nieuwe werelden hen bieden. Van persoonlijke meetings in virtuele omgevingen tot het simuleren van de meest ingewikkelde scenario’s – alles is mogelijk binnen een wereld die volledig te creëren en controleren is. Waar deze toepassingen ver weg leken, is de toekomst van het nieuwe werken nu al direct beschikbaar.

Meta en TD SYNNEX helpen je graag om jouw klanten vandaag al hun eerste stappen te laten nemen in de Metaverse.

Hoe Meta jouw klanten verder helpt

Veel bedrijven hebben al interesse om te starten met oplossingen in Virtual Reality, Mixed Reality en de Metaverse, maar weten nog niet wat ze kunnen, en mogen, verwachten, of hoe ze hiermee kunnen starten. Het is daarom belangrijk om te weten dat oplossingen van Meta al direct beschikbaar zijn en geen moeilijke set-up vereisen of jaren ervaring – jij kunt samen met jouw klanten meeliften op de kennis en kunde van Meta en TD SYNNEX.

Wanneer je partners een Meta Quest-headset in bezit hebben, kunnen zij al gebruik gaan maken van de voordelen die deze nieuwe omgevingen bieden. Denk bijvoorbeeld aan het trainen van medewerkers in virtuele ruimtes, een groter gevoel van saamhorigheid onder teams die op afstand van elkaar werken én fikse kostenbesparingen. En is je klant toe aan een meer gepersonaliseerde ervaring? Dan helpen we je ook graag verder.

De voordelen van Virtual en Mixed Reality op de werkvloer

Leren in VR en MR

In Virtual en Mixed Reality kunnen situaties nagebootst worden die onmogelijk in onze ‘fysieke realiteit’ getraind kunnen worden en kan zonder gevolgen vrijuit geoefend worden. Dit zorgt niet alleen voor een veilige werkomgeving, maar bespaart op de lange termijn ook veel kosten voor jouw klanten.

Creativiteit

Van 3D ontwerp tot samenwerken in dezelfde ruimte zonder fysiek bij elkaar in de buurt te zijn; door in virtuele omgevingen te werken, krijgt creativiteit volledig de vrije hand. Zo kan er volop gecreëerd en geïnnoveerd worden, ook wanneer designers op verschillende locaties op de wereld werken.

Samenwerking

Hybride werken is inmiddels de norm en teams werken soms zelfs op continenten samen. Om medewerkers toch verbonden te houden, bieden Quest-headsets de ideale werkomgeving. Virtuele meetings, gezamenlijke ruimtes en eenvoudige applicaties om te communiceren, zijn nog maar het begin.

Teamwork

Werk draait natuurlijk niet alleen maar om meetings, trainingen en de handen uit de mouwen steken. Zoveel van de context draait om ons gevoel van verbondenheid en eigenheid. Door de juiste virtuele omgevingen kunnen medewerkers zich geheel eigen en vol zelfvertrouwen presenteren.

De juiste beveiliging; ook in de Metaverse

Voor Meta is de beveiliging van mensen hun data en privacy niet een bijzaak van het nieuwe werken, maar juist een essentieel onderdeel van de ontwikkeling. Volledige beveiliging, een waterdichte infrastructuur, schaalbaarheid op alle niveaus en bedrijfscontinuïteit zijn essentiële onderdelen van ieder Meta device en dienst. Zo kan jouw klant altijd rekenen op de virtuele omgevingen van Meta en weet hij of zij zeker dat data veilig verwerkt wordt.

Om deze doelstellingen kracht bij te zetten, werkt Meta samen met partners als Microsoft, Ivanti en Okta om ook van hun expertise gebruik te kunnen maken wanneer het gaat om privacy, beveiliging en het voorkomen van downtime.

Hoe jouw klanten denken over virtuele omgevingen

54%

van de CEO’s geeft aan dat verbondenheid onder medewerkers, ook op afstand, één van de belangrijkste toepassingen van Virtual Reality is.

66%

van de medewerkers geven tijdens onderzoeken aan dat zij het vergaderen en werken in virtuele omgevingen als fijner ervaren omdat er minder afleiding is.

68%

van de medewerkers geeft aan dat zij vinden dat mensen het gevoel geven dat ze erbij horen, ook op afstand, de sleutel zal zijn om hybride werken te laten slagen.

Quest for Business

Het integreren van VR-headsets in het ecosysteem van je klant vereist meer dan alle de juiste apps en hardware – en Meta is zich hier meer dan bewust van. Met Quest for Business krijgen bedrijven de tools in handen om nieuwe technologie écht onderdeel van het nieuwe werken te maken. Zo zorgen persoonlijke gebruikersaccounts ervoor dat data beveiligd blijft en kunnen devices gemanaged worden vanuit tools als Microsoft InTune en VMware’s MDM-oplossingen. Verbind de Quest-headsets daarnaast met het netwerk van je klant via een SSO of zorg voor two-factor authentication voor een extra veilige werkomgeving. Tenslotte zorgt je partner met app management dat alle zakelijke apps goed beheerd kunnen worden vanuit de Quest Device Manager.

Een abonnement op Meta Quest for Business tilt het zakelijke gebruik van Virtual en Mixed Reality bij jouw partner naar een nieuw niveau.

Laat ons je helpen om vandaag nog je eerste stappen in de Metaverse te zetten