Ga naar pagina inhoud

Google Workspace kan je business transformeren

Wist je dat Google Workspace meer dan 3 miljard (!) wereldwijde gebruikers heeft. Met een marktaandeel van 84,95% is het duidelijk dat Google Workspace de voorkeurskeuze is voor talloze bedrijven. Misschien komt dat ook wel doordat bedrijven die zijn overgestapt op Google Workspace een productiviteitsverhoging van gemiddeld 35% hebben gerealiseerd. Dat maakt het meteen een interessante oplossing voor jouw portfolio.

Wat is Google Workspace?

Google Workspace is een uitgebreide suite van cloudgebaseerde productiviteits- en samenwerkingstools. Het is een geïntegreerde oplossing en combineert een uitgebreide reeks tools zonder dat er lokale installaties nodig zijn. Jouw klanten krijgen toegang tot krachtige applicaties zoals Gmail, Google Drive, Google Docs, Sheets, Slides, en Google Meet. Gebruikers kunnen hiermee efficiënter werken vanuit elke locatie. Bovendien kunnen teams realtime samenwerken aan projecten en documenten. Ideaal dus voor organisaties die streven naar innovatie en flexibiliteit in hun werkprocessen.

Op onze detailpagina over Google Workspace vind je meer informatie over de licenties die beschikbaar zijn voor zowel de zakelijke markt als het onderwijs, én hoe jij erdoor profiteert van terugkerende inkomsten en een verbreding van je portfolio.

Ontdek de voordelen voor jouw klanten

Naast voordelen voor jouw business, biedt Google Workspace ook veel voordelen voor jouw klanten, die je mee kunt nemen in je gesprekken. Hieronder laten we je kennismaken met de zes meest aansprekende:

Voordeel #1: Samenwerken met iedereen

Google Workspace maakt het mogelijk om moeiteloos samen te werken met iedereen – ongeacht of je klanten Google Workspace gebruiken of niet. Ze kunnen bestanden direct delen met externe partijen die geen Google-account hebben. Meerdere mensen kunnen tegelijkertijd aan hetzelfde document werken, waarbij wijzigingen onmiddellijk zichtbaar zijn voor alle betrokkenen. Dat maakt samenwerken met klanten, partners en leveranciers wel heel erg makkelijk.

Bovendien ondersteunt Google Workspace naadloze integratie met Microsoft Office-bestanden. Je klanten kunnen Office-documenten zoals Word, Excel en PowerPoint direct in Google Workspace openen, bewerken en opslaan, zonder dat ze deze eerst hoeven om te zetten.

Voordeel #2: Online én Offline

Google Workspace is zowel online als offline te gebruiken. Dit betekent dat jouw klanten zonder internetverbinding nog steeds toegang hebben tot hun documenten, spreadsheets en presentaties. Deze feature is bijzonder handig als ze onderweg zijn.

Gebruikers kunnen de bestanden vooraf synchroniseren en ze vervolgens overal bewerken. Zodra ze weer online zijn, worden de wijzigingen automatisch gesynchroniseerd met de cloud. Ofwel: Google Workspace waarborgt productiviteit onder alle omstandigheden.

Voordeel #3:
Kunstmatige Intelligentie

Google Workspace is voorzien van een AI-assistent: Google Gemini voor Workspace. Met Gemini voor Google Workspace kunnen gebruikers chatten met een losstaande Gemini-chatbot. Daarnaast kan het AI-model helpen in Google-diensten met onder meer het opstellen van e-mails, het genereren van afbeeldingen voor presentaties en het bewerken van effecten in Google Meet. Daarnaast is het wachten op Google Vids, de nieuwe AI-app en -assistent voor het schrijven, produceren en bewerken van video’s.

Voordeel #4:
Geen installatie
nodig

Voor Google Workspace zijn geen complexe installatieprocessen noodzakelijk. Je hoeft voor je klanten dus geen software te installeren of regelmatig updates uit te voeren. In plaats daarvan kunnen zij meteen aan de slag door simpelweg in te loggen via hun webbrowser. Dit maakt Google Workspace een bijzonder gebruiksvriendelijke oplossing die altijd en overal beschikbaar is. Google Workspace zorgt voor een soepele en efficiënte workflow, ongeacht waar je werkt.

Voordeel #5: Geavanceerd zoeken

Jouw klanten profiteren in Google Workspace van de geavanceerde zoektechnologie van Google. Deze technologie gebruikt geavanceerde algoritmen die niet alleen zoekwoorden herkent, maar ook de context begrijpt waarin deze woorden worden gebruikt. Dat maakt dat gebruikers snel en efficiënt de juiste informatie kunnen vinden in hun bestanden, e-mails en andere opgeslagen informatie. Of het nu gaat om een specifiek document, een belangrijke e-mail of gedetailleerde gegevens in spreadsheets, de zoekfunctionaliteit van Google Workspace helpt om dit binnen enkele seconden op te sporen.

Voordeel #6: Integratie met externe apps

Google Workspace excelleert in het naadloos samenwerken met een breed scala aan externe applicaties en tools. Zo kun je koppelingen bewerkstelligen met diensten zoals CRM-systemen, projectmanagementtools, financiële software, en zelfs gespecialiseerde branchegerichte applicaties. Door deze automatische gegevensuitwisseling kunnen teams efficiënter werken, omdat informatie die in het ene systeem wordt bijgewerkt automatisch beschikbaar is in andere gekoppelde systemen. Bovendien ondersteunt Google Workspace API’s voor het mogelijk maken van maatwerkintegraties.

Wij zijn jouw vraagbaak

Natuurlijk klinkt Google Workspace jou als muziek in de oren. Want jij ziet hier natuurlijk voldoende mogelijkheden mee om je omzet te verhogen. Je wilt daarom graag meer weten over de oplossing. Ons Google-team staat dan ook voor je klaar. We geven je graag antwoord op al jouw vragen.

Ben je daarnaast benieuwd wat we nog meer voor je kunnen betekenen op het gebied van Google? Dan vind je op onze Google-pagina’s meer informatie over bijvoorbeeld het Google Cloud Platform, ChromeOS en de mogelijkheden voor het onderwijs.

Klaar om Google-partner te worden of heb je nog vragen over Workspace, AI of ander topics?