Ga naar pagina inhoud

ChromeOS: jouw solide basis voor digitale kiosken 

Jij voorziet jouw klanten van moderne digitale kiosken. Maar wist je dat je met het beste platform hiervoor nog meer uit die business kunt halen? Wat ons betreft steekt ChromeOS in combinatie met de Kiosk & Signage Upgrade (vervolg: ChromeOS Kiosk) hiervoor met kop en schouders boven de competitie uit. Dit is waarom. 

ChromeOS is het besturingssysteem van Google dat je wellicht kent van apparaten als de Chromebooks en Chromebox. Voor kiosken kent dit systeem een optionele upgrade: de Kiosk & Signage Upgrade. Dat voorziet in een specifieke set verbeteringen en functies die zijn ontworpen om de prestaties, beheerbaarheid en gebruikerservaring van kiosken en digitale signage-systemen te verbeteren.  

Voordelen

Wat ons betreft is ChromeOS het ideale platform voor digitale kiosken. Ze bieden namelijk een aantal grote voordelen:

 • Naadloze integratie 
  ChromeOS Kiosk kun je gemakkelijk integreren met
  bestaande systemen en applicaties. Zo zorg je voor een soepele gebruikerservaring en minder compatibiliteitsproblemen. Bovendien verkort die
  eigenschap het implementatietraject. 
 • Geschikt voor bestaande hardware 
  Via ChromeOS Flex kun je gebruikmaken van het platform op bestaande kioskapparaten. Deze versie van ChromeOS draait in tegenstelling tot de reguliere ChromeOS-versie namelijk op een keur aan apparaten. Je klant hoeft in veel gevallen dus niet te investeren in nieuwe hardware. 
 • Centraal en efficiënt beheer 
  Een kioskapparaat op ChromeOS beheer je eenvoudig centraal vanuit de Google Beheerder-console. Zo kun je een efficiënt beheer voeren, ook als je veel van deze kiosken bij verschillende klanten hebt uitgerold.  

  Het is voor veelvoorkomende taken dan ook niet nodig om fysiek bij de apparaten aanwezig te zijn. Zo kun je vanuit de beheeromgeving apps implementeren, de apparaatstatus checken, systeemlogboeken bijhouden, apparaten opnieuw starten, screenshots maken en apparaten op afstand bedienen via Chrome Remote Desktop. 
 • Schaalbaar 
  Omdat je ChromeOS Kiosk eenvoudig configureert en beheert via de cloud, kun je gemakkelijk opschalen van een paar apparaten naar honderden of zelfs duizenden kiosken. Op die manier groeit het ‘kioskpark’ eenvoudig met je klanten mee. 
 • Robuuste beveiliging 
  Chrome OS Kiosk biedt ingebouwde malwarebescherming en beveiligingsfuncties zoals sandboxing en data-encryptie. Dat is essentieel voor apparaten die publiek toegankelijk zijn. Het platform zorgt bovendien desgewenst automatisch voor systeem- en beveiligingsupdates. 

  De kioskmodus zorgt er bovendien voor dat de gebruiker geen toegang heeft tot andere functionaliteiten van het apparaat. Daarnaast kun je het systeem zo instellen dat het automatisch opnieuw opstart na een bepaalde periode van inactiviteit of na een fout. Daarmee blijft de kiosk altijd in een bruikbare staat. 
 • Snelle implementatie 
  Dankzij de vooraf geconfigureerde instellingen, apps en beleidsregels die je via de cloud kunt synchroniseren, kun je kiosken snel en efficiënt uitrollen. Nieuwe kiosken zijn daardoor in no-time operationeel, omdat alle benodigde configuraties al klaarstaan. De kiosken zijn daardoor meteen gebruiksklaar met de juiste instellingen en beveiligingsmaatregelen.  
 • Betrouwbaarheid op lange termijn 
  Chrome OS-apparaten zijn bekend om hun betrouwbare werking. De kans op systeemfouten en crashes is minimaal. Dit verhoogt de uptime en de betrouwbaarheid van de kiosk. Ook zijn de systemen geoptimaliseerd voor een vlotte gebruikservaring. 
 • Kostenbesparend 
  Vermindering van IT-ondersteuning en onderhoudskosten door minder noodzaak van hands-on technische ondersteuning en minder frequente hardware-upgrades. 
 • Gebruiksvriendelijkheid 
  Chrome OS heeft een heel gebruiksvriendelijke interface. Dat maakt het gemakkelijk voor eindgebruikers om te navigeren. Dat verbetert de klantervaring en vermindert de druk op de supportafdeling van je klanten en/of die van jezelf. 
 • Energie-efficiëntie 
  Chrome OS-apparaten zijn energiezuinig. Op die manier draag je bij aan de het verlagen van de operationele kosten en het ondersteunen van duurzaamheidsdoelstellingen van je klanten. 
 • Flexibiliteit 
  ChromeOS-kiosken kun je eenvoudig voor diverse toepassingen configureren. Bijvoorbeeld als informatiepunt, registratiebalie, check-instation, of interactieve display. Is de functionaliteit ‘out-of-the-box’ niet voldoende? ChromeOS ondersteunt zowel webgebaseerde applicaties als Android-apps. Dat vergroot de mogelijkheden voor ontwikkeling van aangepaste oplossingen. 

Meer weten?

Wil je meer weten over Chrome OS-platform voor digitale kiosken? Wij denken graag met je mee!