Ga naar pagina inhoud

Iedere dag een iets duurzamere samenleving

Jouw klanten willen bij iedere print zeker weten dat zij zo verantwoord mogelijk omgaan met het milieu en onze planeet. Bij Brother speelt duurzaamheid een belangrijke rol – van ontwerp en productie, tot inzameling en recycling. Zo zet het bedrijf zich in om de impact op het milieu in alle stadia van de levenscyclus van haar producten te verminderen. Door samenwerking met externe partijen en een duidelijke set met duurzaamheidsdoelstellingen houdt Brother zichzelf aansprakelijk om een duurzame organisatie te zijn en blijven.

Brother Earth

Brother Earth is de overkoepelende naam voor alle duurzaamheidsinitiatieven van Brother. Op basis van dit programma worden de doelstellingen bepaald en wordt koers gezet richting een betere relatie tussen mens en planeet. Van lokale activiteiten om biodiversiteit in de omgeving te stimuleren, tot een vermindering van de CO2-uitstoot bij de productie en het vervoer van devices. Door de doelstellingen publiekelijk bekend te maken en stakeholders actief te blijven informeren, houdt Brother zich ten alle tijden aansprakelijk als het gaat om sociale verantwoordelijkheid.

Deze verantwoordelijkheid stopt niet bij het milieu: ook als het gaat om mensen, gelijkheid en het tegengaan van misstanden in de wereld, blijft Brother actief. Benieuwd naar alle initiatieven? Lees dan verder op de site van Brother Earth.

Sustainable Development Goals

 In 2015 hebben alle 193 lidstaten van de Verenigde Naties zeventien Sustainable Development Goals (SDG’s) aangenomen die erop gericht zijn de wereld ‘welvarender, inclusiever, duurzaam en veerkrachtig’ te maken. Deze doelen richten zich op een aantal verschillende gebieden, van armoede tot circulaire economie. 

Brother richt zich op negen van deze doelstellingen, die het meest aansluiten bij de krachten van het bedrijf. Op deze manier draagt Brother actief bij aan een duurzamere samenleving. Deze SDG’s vormen de basis van het duurzaamheidsbeleid van Brother. Op de website van Brother ontdek je hoe deze doelstellingen in de praktijk worden gebracht.


Brother & Cool Earth

Cool Earth is een non-profitorganisatie die lokale dorpen ondersteunt om de vernietiging van regenwouden in verschillende delen van de wereld te stoppen. Brother is al jarenlang trots partner van Cool Earth en ondersteunt de initiatieven van de organisatie zowel lokaal als wereldwijd. Doordat supplies in Europa gerecycled worden, helpen gebruikers die Brother bestellen automatisch al mee aan het behoud van het regenwoud. Sinds de start van de samenwerking tussen Brother en Cool Earth zijn er al meer dan 27 miljoen bomen geplant en is er meer dan 37 miljoen ton koolstof opgeslagen.

Recycling van supplies

Wanneer het gaat om het recyclen van supplies, zoals drums en toners, neemt Brother het heft in eigen hand. Alle supplies worden ‘in-house’ gerecycled in Brother’s eigen recyclefabrieken in Europa. Zo worden de materialen herbruikt voor toekomstige producten en worden de hulpmiddelen duurzaam verwerkt.

Door de controle zelf te houden op het gehele recyclingproces, biedt Brother ook de mogelijkheid om klanten van ieder formaat de supplies gratis te laten retourneren. Zo weet iedere gebruiker zeker dat de producten duurzaam verwerkt worden. Zelf aan de slag met de recyclingmogelijkheden van Brother? Lees dan verder via de link achter de onderstaande button.

Labels

Blue Angel

Verscheidene producten van Brother dragen het Duitse Blue Angel-label, wat inhoudt dat het devices zijn die het gebruik van hulpbronnen minimaliseren en het klimaat ontlasten. Dit label beoordeelt de keten van productie tot recycling.

Nordic Swan

De Nordic Swan is het officiële ecolabel in Scandinavië en wordt toegekend aan producten die de beste toepassingen op het gebied van milieuvriendelijkheid vertegenwoordigen. Veel Brother-devices zijn hiermee onderscheiden.

ISO 14001

Het kantoor van Brother Nederland voert een actief milieubeleid om de impact van de milieu effecten welke de organisatie, producten en dienstverlening veroorzaken zoveel mogelijk te beperken en milieuprestaties te verbeteren. 

Op zoek naar een printing-oplossing op maat voor jouw klant?

Wij staan je graag te woord!