Ga naar pagina inhoud

Laat je erkennen als expert op het gebied van back-up

Ook voor je klant kan het een spannende stap zijn om te beginnen aan een geheel nieuwe back-up strategie. Wanneer zij onder dreiging komen van een cyberaanval kan een gedegen back-up strategie namelijk het enige redmiddel zijn om bedrijfscontinuïteit te garanderen. Je kunt je daarom bij Veeam ook registreren als Veeam Cloud Service Provider (VCSP), waarmee je niet alleen je status als expert officieel maakt, maar ook op een geheel nieuwe manier de services van Veeam bij ons af kunt nemen, en ook op die manier aan je klant aan kunt bieden. In dit rental model maak je nog steeds gebruik van de voordelen die het Veeam Data Platform biedt, maar met een ‘pay as you go’ betalingsvorm. Hoe jij dit vervolgens aan je klant aanbiedt, is geheel aan jou.

Wij kunnen je ondersteunen bij het registreren als VCSP en zijn je aggregator wanneer je deals registreert binnen Veeam Pulse. Ontdek snel de mogelijkheden.

Schakel over op een rental betalingsmodel

Als VCSP heb je de unieke mogelijkheid om Veeam niet alleen af te nemen als subscription-model, maar ook als een rental-model. Dit houdt in dat je alleen betaalt naar verbruik en flexibeler bent in het contract je tekent met Veeam. Zo kun je per maand wisselen in de diensten die je je klanten levert en kun je die flexibiliteit dus ook aan hen doorgeven. De mogelijkheid om deze betalingsvorm aan te bieden is exclusief beschikbaar voor Veeam Cloud Service Providers en geeft je daarom een streepje voor ten op zichte van je concurrentie.

Het concept is simpel: je klant kiest voor een contract met of zonder een minimum afname per maand, waarna betaald wordt via een ‘punt per unit’ (PPU-waarde). Ieder ‘punt’ representeert een back-up die gemaakt wordt, zoals een virtual machine, Public Cloud oplossing of hardware endpoint. Via TD SYNNEX kies je voor jouw betalingsmodel en stellen we de bijbehorende ‘prijs per punt’ (PPP-waarde) vast, zodat voor iedereen glashelder is wat de kosten per punt zijn. Na ondertekening van het contract rapporteer je maandelijks het verbruik van je klanten, en daarmee ook jouw totale gebruik, via Veeam Pulse, zodat de factuurwaarde bekend wordt. Zo betaal je alleen wat jij en je klanten verbruiken en kan er gemakkelijk op- of afgeschaald worden.

Twee manieren om het ‘pay as you go’-contract aan te bieden

No Commit
Contract

Dit contract staat ook wel bekend als het ‘0 punten’ contract en heeft geen minimum afname per maand. Hierdoor zijn de prijzen relatief iets hoger, maar kan je nog eenvoudiger op- of afschalen.

Volume Rental Agreement

Vanaf 200 punten is het mogelijk een jaarcontract af te sluiten om een betere prijs te ontvangen. Zo weet jij altijd welke hoeveelheid punten er per maand minimaal besteed gaan worden en zijn jouw klanten zeker van hun back-up.

Eenvoudig beheer en facturatie

Naast het feit dat je op een gemakkelijke manier kan kiezen hoe je wilt betalen voor de services van Veeam, zorgt Veeam Cloud Service Provider worden er ook voor dat jij nog gemakkelijker al je licenties en subscriptions kunt beheren. Als onderdeel van de Veeam ProPartner Portal is namelijk ook Veeam Pulse beschikbaar voor VCSP’s. Deze portal verbindt jou als reseller met TD SYNNEX (als aggregator) en Veeam zelf. Via dit platform geef je maandelijks het gebruik van je klanten door, beheer je licenties en kun je klanten snel onboarden.

Op deze manier heb je een gemakkelijk overzicht van al je lopende subscriptions, licenties en contracten, zodat je jouw rapportage altijd op orde hebt. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de gratis Veeam Service Provider console. Hiermee kun je licenties installeren, bijwerken of intrekken in een handomdraai. Vanuit TD SYNNEX maken we je graag wegwijs bij het gebruik van de tools.

Hoe hoger je partnerstatus, hoe groter je voordeel

Het Veeam Cloud Service Provider biedt vier verschillende niveaus, ieder met hun eigen voordelen. Ontdek hieronder welke dit zijn:

Registered

Ontvang dag- en nacht technische ondersteuning en toegang tot de ProPartner Portal, Service Provider Console én Veeam Pulse.

Silver

Op dit niveau vinden potentiële klanten je op het eerste niveau van de Veeam Partner Directory en krijg je marketingondersteuning

Gold

Hiermee stijg je naar het tweede niveau, ontvang je funding voor marketing en support van een solution architect.

Platinum

Op uitnodiging kun je Platinum partner worden en zul je door Veeam aangeschreven worden voor strategisch overleg.

Kies voor TD SYNNEX als aggregator

Wanneer je besluit onderdeel te worden van het Veeam Cloud Service Provider-programma dien je ook te kiezen voor een solutions aggregator die je gaat ondersteunen bij contracten, licenties en andere vraagstukken. Vanuit onze jarenlange ervaring kunnen we vanaf dag één zorgen dat jij je optimale partnerstatus bereikt en benaderen we je pro-actief als je meer voordelen uit het programma kunt halen.

Klaar om de stap nemen? Dit kan door je aan te melden op de Veeam ProPartner Portal. Tijdens de registratie geef je aan dat je TD SYNNEX kiest als ‘preferred aggregator’. Vervolgens nemen wij contact met je op en bespreken we met jou de mogelijkheden. Zo kunnen we kijken naar je install base om te zien wat het te verwachten aantal punten zal worden per maand. Op basis van deze gegevens kunnen we het contract voor jou als VCSP opstellen. Wanneer deze is afgesloten krijg je toegang tot Veeam Pulse en alle andere voordelen die bij jouw partnerstatus horen, en kan je aan de slag.

Meer informatie?

Klinkt het interessant om Veeam-partner van TD SYNNEX te worden? Laat dan jouw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.