Ga naar pagina inhoud

Veeam Cloud & Service Provider model

Rental model

Naast het aanbieden van Veeam oplossingen in het subscription model, is het ook mogelijk om deze via een rental model aan te bieden aan je eindklant. TD SYNNEX is aggregator waar je je Veeam Cloud Service Provider (VCSP) contract kunt afsluiten.

Het Rental—licentie model is exclusief beschikbaar voor leden van het Veeam Cloud Service Provider (VCSP)- partnerprogramma. Het VCSP programma heeft vele voordelen zoals:

  • Beheren en beschermen van de licentiegebruikersrechten van klanten
  • Pay-as-you-go model
  • Portable license
  • Automatisch licenties updates
  • Speciaal klantenportaal om klanten snel te onboarden
  • Maandelijks rapporteren via Veeam Pulse

Aan elk product binnen het VCSP model is een punt per unit (PPU-waarde) gekoppeld. TD SYNNEX biedt een contract aan met een prijs per punt (PPP-waarde). Elke maand dient het aantal punten gerapporteerd te worden die verbruikt zijn via Veeam Pulse. Vervolgens ontvangt je de factuur van TD SYNNEX.

Er kan gekozen worden voor een no commit contract of een Volume Rental Agreement (VRA).

No commit contract

Ook wel 0 punten contract en daarmee het meest flexibel. Elke maand dat er gerapporteerd wordt, wordt het contract met 30 dagen verlengd. Er is geen verplichte afname.

Volume Rental Agreement

Er wordt een contract afgelopen voor een minimaal aantal punten per maand. Het minimaal aantal punten is 200. Hoe hoger het afgesloten contract is, hoe lager de prijs per punt. Het contract wordt altijd afgesloten voor 12 maanden, er kan altijd geupgrade worden indien nodig.

Veeam Backup & Replication maakt gebruik van een draagbaar licentieformaat om de gegevensbescherming van vele soorten workloads te ontsluiten, waaronder VM’s, servers, werkstations, bestandsservers en cloudgebaseerde workloads in AWS, Microsoft Azure en Google Cloud. Met het Veeam Rental-programma kan je onder één contract op elk moment nieuwe licenties uitgeven voor elke workload en nieuwe klanten onboarden, zonder dat er extra bestellingen nodig zijn.

Veeam Pulse

VCSP Pulse is een end-to-end beheerplatform voor licentie- en gebruiksrapportage dat een samenwerkingshub biedt tussen Veeam, de aggregator en jouw als VCSP partner. Je kunt de portal gaan gebruiken zodra er een overéénkomst is getekend. Als je bent aangemeld, kun je inloggen met je Veeam ProPartner portal inloggegevens. In dit portaal kun je licenties knippen, aanpassen en downloaden, maandelijks verbruik rapporteren aan TD SYNNEX en je contract informatie bekijken.

Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de gratis licentie Veeam Service provider console. Hiermee kun je licenties installeren, bijwerken of intrekken.

Het afsluiten van een contract kan via TD SYNNEX!

Wil je Veeam Cloud & Service Provider worden? Dit kan door je aan te melden op de Veeam ProPartner portal. Tijdens de registratie geef je aan: TD SYNNEX als ‘preffered aggregator’. Vervolgens nemen wij contact met je op en bespreken we met jou de mogelijkheden. Zo kunnen we kijken naar jullie install base en op basis daarvan kijken, wat de verwachting van het aantal te rapporteren punten het zal worden per maand. Op basis van deze gegevens kunnen we het contract opstellen. Wanneer deze is afgesloten krijg je toegang tot Veeam Pulse en kan je beginnen.

Zijn er vragen tijdens de contractsperiode neem dan gerust contact met ons op, altijd bereikbaar om je vragen te beantwoorden. Maandelijks houden we de consumptie bij, zodra we zien dat je op het omslagpunt zit om te upgraden naar een hogere commit dan zullen we je ook pro-actief benaderen. Met regelmaat organiseren wij partner sessies waarin wij updates geven rondom het VCSP model om jullie op de hoogte te houden.

Meer informatie?

Klinkt het interessant om Veeam-partner van TD SYNNEX te worden? Laat dan jouw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.