Ga naar pagina inhoud

Zijn jouw data klaar voor de toekomst?

Data zijn de essentiële grondstof voor digitale transformatie. Maar wanneer organisaties waarde willen halen uit hun data, stoten ze regelmatig op praktische hindernissen. Het gaat om data in allerlei formaten, opslagen in uiteenlopende omgevingen, al dan niet in de cloud. Operationele data blijven bovendien vaak verborgen in silo’s. Een IBM data fabric stelt de medewerkers in staat om op een efficiënte en veilige manier waarde te creëren met de data.

Data bevinden zich vaak verspreid over verschillende systemen en omgevingen, zowel in het eigen datacenter als in de cloud. Data nemen bovendien heel uiteenlopende vormen aan. Het gaat om offertes en contracten, productinformatie en klantendata, maar ook om foto’s en video’s, chatconversaties met de afdeling customer service en reacties op sociale media. En dan zijn er nog de zogenaamde dark data: operationele gegevens waarvan niemand echt goed weet of ze bestaan.

Al die data bevatten een berg aan waardevolle informatie. Alleen is het een bijzonder lastige oefening om al die omgevingen en silo’s, vaak afkomstig van diverse leveranciers, op een adequate manier te beheren – op een manier die aansluit bij wat de datagovernancestrategie voorschrijft rond security en compliance – laat staan om er ook daadwerkelijk iets mee te doen.

Data fabric

Een data fabric architectuur biedt een antwoord op dat vraagstuk. De fabric staat in verbinding met alle data endpoints en opent zo de deur naar alle aspecten van data management: integratie, discovery, governance, onderhoud en orkestratie. Volgens onderzoeksbureau Gartner levert het gebruik van een data fabric een belangrijk voordeel op. Het laat je toe om datamanagementprocessen op elkaar af te stemmen, te optimaliseren en te automatiseren. Hierdoor beschik je veel sneller over bruikbare data, concreet inzetbaar in processen die waarde opleveren.

Via een data fabric kunnen medewerkers zelf rond data samenwerken. Met selfservicetools vinden ze sneller de data met de juiste kwaliteit. Omdat ze minder tijd verliezen met het opzoeken en voorbereiden van de data en het verifiëren welke data de juiste zijn, kunnen ze zich optimaal focussen op de zoektocht naar nieuwe inzichten. Die leiden op hun beurt weer naar nieuwe waarde. Dat gebeurt voor een groot stuk geautomatiseerd – ondersteund door AI – binnen het opgestelde kader voor governance, databescherming en security. Zo sluit je repetitieve, manuele processen uit en weet je zeker dat het werken met data op een legale, correcte manier gebeurt.

TD SYNNEX geeft advies

TD SYNNEX biedt de oplossingen van IBM op de Nederlandse markt aan en treedt op als de trusted advisor van zijn resellers. We denken als een onafhankelijke adviseur mee over waar jouw bedrijf behoefte aan heeft en wijzen je zo de weg naar de best passende oplossing. Meer informatie? Neem contact met ons op via 088-1334020 of ibm@tdsynnex.com.

Wij staan voor je klaar. Neem contact op met één van de trusted advisors van TD SYNNEX.