Ga naar pagina inhoud

Zo maak je de juiste keuze voor je Microsoft Dynamics-distributeur

Snelle besluitvorming is een van de belangrijkste vaardigheden van succesvolle ondernemers. Maar soms worden we zo overladen met informatie dat we het overzicht verliezen. In de Netflix-serie The Russian Doll zit de hoofdrolspeler Nadia Vulvokov gevangen in een oneindige tijdlus. Ze sterft steeds opnieuw op dezelfde plek en datum, en wordt gedwongen haar keuzes en acties onder de loep te nemen. Ze ontdekt dat elke beslissing, hoe klein ook, gevolgen heeft voor haar voortbestaan in de tijdlus.

Hoewel deze serie fictief is, daagt het de kijker uit om na te denken over de keuzes die hij of zij maakt en de mogelijke gevolgen ervan. Ook op zakelijk gebied staan we vaak voor cruciale keuzes. Zo is bij het implementeren en beheren van Dynamics 365 bijvoorbeeld de keuze van de juiste distributeur essentieel voor het succes van je bedrijf. Maar hoe kies je nu de juiste distributeur? In deze blog bespreken we de belangrijkste selectiecriteria.

1. Algehele Microsoft-kennis
Wil je het volledige potentieel benutten van Dynamics 365 en profiteren van een naadloze integratie met andere Microsoft-producten? Dan moet je distributeur expertise hebben van het gehele Microsoft-portfolio. Als je distributeur alles weet van onder andere Microsoft 365, Azure en het Power Platform, kan deze je helpen met een geïntegreerde aanpak bij het implementeren van Dynamics 365.

Daarnaast helpt de algemene Microsoft-kennis bij het creëren van synergie tussen verschillende producten en oplossingen. Een distributeur moet dus begrijpen hoe deze producten samenwerken, zodat jij ervoor kunt zorgen dat de bedrijfsprocessen van je klant naadloos op elkaar aansluiten.

Score van TD SYNNEX
Hoe TD SYNNEX op dit punt scoort? Zeer goed. Als misschien wel de enige distributeur met een allround Microsoft-team van meer dan 20 mensen, met expertise van (pre-)sales tot technische architecten, kunnen ze je ondersteunen bij op maat gemaakte oplossingen. Ze begrijpen de mogelijkheden en beperkingen van verschillende Microsoft-producten. Daardoor kunnen ze jou advies geven over welke combinaties het beste werken voor de specifieke casussen van jouw klant.

2. Bestellen en beheren licenties
Natuurlijk wil je jouw Microsoft licenties moeiteloos bestellen en eenvoudig beheren. Bovendien wil je toegang hebben tot belangrijke informatie, zoals Azure & securityoptimalisaties, upsell-mogelijkheden, trainingsmateriaal en andere relevante informatie over jouw klanten. Vraag daarom altijd of de distributeur een portaal heeft die je tijd bespaart bij het beheren van de licenties en klanten.
Score van TD SYNNEX
Omdat de next-gen klantportaal StreamOne ION standaard deel uitmaakt van het dienstenpakket voor de Microsoft-cloud, scoort TD SYNNEX hier hoog. Alle functionaliteiten ervan zijn ontworpen om partners in staat te stellen de licenties van jouw klanten efficiënt te beheren. StreamOne ION kan je ook beschikbaar stellen voor jouw eindklanten als self-serviceportaal, wat jou weer veel tijd bespaart.

3. Technische ondersteuning
Om Dynamics 365 implementaties soepel te laten verlopen, is goede technische ondersteuning vanuit de distributeur essentieel. Je wilt namelijk weten hoe je kunt omgaan met de technische uitdagingen die ermee gepaard gaan. Dit betekent dat de distributeur een diepgaande kennis van Dynamics-oplossingen moet hebben. En als geen ander de complexiteit van het platform begrijpt.

Score van TD SYNNEX
Zeer goed. De distributeur heeft een toegewijd Cloud Support Services (CSS)-team samengesteld om jou de nodige technische ondersteuning te bieden. Ze werken nauw samen met Microsoft Premier Support, dus met hun kennis zit het wel goed. Ze reageren snel en effectief op jouw technische vragen en problemen. Je kunt ze ook vragen om professioneel advies.

4. Kosten partnership
Als Nederlanders willen we natuurlijk altijd de beste deal maken. Vraag daarom goed na of een distributeur kosten rekent voor een partnerschap. Je wilt immers niet voor onaangename verrassingen komen te staan op het moment dat je gebruik wilt maken van hun diensten en expertise.

Score van TD SYNNEX
TD SYNNEX rekent hier geen fee voor een partnership. De kennis van het hele team, de klantportaal en standaard support zijn allemaal inbegrepen in een partnership.

5. Cloudfocus
Als je een solution in de cloud wilt implementeren, is het handig om te kiezen voor een distributeur met kennis van alle mogelijkheden en uitdagingen van cloudtechnologieën. Je hebt soms nu eenmaal advies nodig over bijvoorbeeld de cloudconfiguratie, het optimaliseren van Azure-resources, het inrichten en implementeren van cloud-native solutions via AppSource, het maximaliseren van de schaalbaarheid en security.

Score van TD SYNNEX
TD SYNNEX is volledig gericht op de cloud en heeft geen legacy-achtergrond in on-premises oplossingen. Dit betekent dat ze vooroplopen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cloudtechnologie en je kunnen helpen om de voordelen van de cloud optimaal te benutten voor jouw Dynamics 365 implementaties.

Dankzij een strategische samenwerking met Simplanova biedt TD SYNNEX expertise op het gebied van migratie van on-premises naar de cloud.

Conclusie
Wil je voorkomen dat je geconfronteerd wordt met verkeerde keuzes, zoals Nadia Vulvokov in de serie The Russian Doll? Let dan goed op de richtlijnen die we hebben gegeven om de juiste distributeur te kiezen. De beoordeling van TD SYNNEX laat zien dat je bij hen in goede handen bent. Ze bieden een allround Microsoft-team, een efficiënt bestelproces, technische ondersteuning, geen partnershipkosten en uitgebreide cloudervaring. Neem deze factoren mee in je besluitvorming en zorg ervoor dat je de juiste keuze maakt voor je Microsoft Dynamics 365-distributeur.