Ga naar pagina inhoud

Wees ransomware-aanvallen en hacks voor

Is jouw klant ook toe aan het moderniseren van zijn datasecurity-beleid? VMware’s Carbon Black is een cloud-gebaseerde endpoint security oplossing die data en systemen van vaste en mobiele gebruikers veilig houdt. Dankzij intelligente gedragsanalyse kunnen dreigingen efficiënt en op voorhand worden gestopt, zodat zij geen verdere schade kunnen aanbrengen in het netwerk en andere gebruikers en data.

Ransomware aanvallen en hacks zijn aan de orde van de dag. We geven een voorbeeld:
Eén van de thuiswerkers heeft via zijn online e-mail een uitnodiging gekregen van een webportal, om zijn gegevens achter te laten, en krijgt daarvoor in ruil een document geleverd. Het portal blijkt een goede remake te zijn van het origineel en wekt dus geen argwaan. Met het openen van het document, heeft hij geen flauw benul dat er code in verweven zit die poorten open zet en zijn systeem vatbaar maakt voor hackers.

We gaan een stap verder: zijn systeem wordt diezelfde avond ongemerkt gehackt, en zijn hele documentsfolder, contacten en e-mail wordt gekopieerd naar de hacker. In dit geval gaat het om een ongemerkte hack, maar welke verstrekkende gevolgen kan hebben. We hebben het maar even niet over welke functie de persoon in kwestie heeft, maar het kan iedereen overkomen. De informatie die buitgemaakt is, wordt te koop aangeboden op het Dark Web. In dit geval blijft een losgeldverzoek uit, maar ook dat komt voor. Gevoelige informatie over klanten, nieuw te lanceren producten inclusief alle prototypen en foto’s vallen in handen waar jouw klant dat niet wil. Uiteindelijk komt dit uit en komt dit in de media. Eventuele boetes, reputatieschade, concurrentie die van de gelekte informatie kan profiteren: ellende en schade die voorkomen had kunnen worden.

CARBON BLACK, DE KEUZE VAN GARTNER’S PEER INSIGHTS
Carbon Black levert met een lichtgewicht agent op de clients, in combinatie met het cloud-portal, de beveiliging die organisaties nodig hebben. Carbon Black is uitgeroepen tot de keuze van Gartners’ Peer Insights op gebied van Endpoint Detection and Response Solutions (EDR) 2020. Het onderscheidt zich voornamelijk door machine-learning gestuurde preventie. Door Real-time queries kan op ieder moment de status van alle clients worden getoond en kunnen beslissingen worden genomen om risico’s te reduceren als dat nodig is. Met historische gegevens kan worden bekeken en geleerd worden van eerdere aanvallen. En met customs detections kunnen eigen watch-lists en feeds toegepast worden, bijvoorbeeld gevoed door eigen geconstateerd bepaald gedrag of ontwikkelingen in de organisatie. Al deze zaken biedt alleen Carbon Black volledig, daar waar de competitie dit niet of slechts gedeeltelijk biedt.

Het Carbon Black platform kan worden gebruikt en gedeeld met verschillende securityoplossingen en services van Carbon Black maar ook van andere leveranciers. Hiermee ben je voorbereid op het dreigingslandschap dat continu evolueert.

VOORDELEN VOOR JOU
Security is hot, elke organisatie is geholpen met Carbon Black. Dit bied kansen om als VMware partner, nóg meer jouw rol als trusted advisor te positioneren en waar te maken bij jouw klanten. Met lead-ondersteuning bouw je aan jouw pipeline, en met de mogelijkheid voor assistentie vanuit VMware bij installatie, werk je ook nog eens aan jouw kennis en een tevreden klant. VMware heeft niet voor niets Carbon Black overgenomen, omdat EDR een enorme groeimarkt is, en met de kwaliteit van Carbon Black en de kracht van VMware, een gezamenlijke oplossing voor de hand ligt.

Bekijk ook eens de VMware Carbon Black pagina voor next-gen endpoint beveiliging.

Neem voor meer informatie contact op met het VMware team van TD SYNNEX, bereikbaar via 088-1334000 of vmware.nl@tdsynnex.com