Ga naar pagina inhoud

Dit is waarom het verkopen van Acer Chromebooks loont

Ben je op zoek naar een solide basis voor jouw Chromebook-portfolio? Of wil je jouw ChromeOS-business uitbreiden? Met de Acer Chromebooks voorzie je jouw klanten niet alleen van de beste ChromeOS-hardware op een uiterst veilig platform, maar leg je ook een slimme basis voor meer business. Dit is waarom.

Wat ons betreft zijn Chromebooks een van de beste aanvullingen op je Google-portfolio. De apparaten vormen allereerst een veilig alternatief voor reguliere laptops. Chromebooks hebben bijvoorbeeld geen last van ransomware, en de systeembestanden zijn niet te wijzigen.

Maar ook voor jouw business als IT-partner bieden de apparaten genoeg voordelen. Ze hebben niet alleen aantrekkelijke marges, maar vormen ook een ‘gateway’ naar de verkoop van allerlei aanvullende Google-producten. Denk aan licenties voor Google Workspace, waarmee je jouw klanten voorziet in een krachtige onlinesuite voor samenwerking en dagelijkse productiviteit. Klanten die meer beheer- en securitymogelijkheden willen, bedien je met Google Enterprise Upgrade-licenties. Daarnaast zijn ookGoogle Clouden het Google AI-portfoliologische aanvullingen.

Ook andersom is het geval. Maakt je klant al gebruik van Google Cloud of bijvoorbeeld Google AI-diensten? Ook dan zijn Chromebooks een logische keuze. De apparaten integreren naadloos in de bestaande Google-infrastructuur.

Acer als marktleider

Waarom wij zo enthousiast zijn over specifiek de modellen van Acer? Dat heeft een aantal goede redenen. Allereerst heeft dat te maken met het merk. Acer is de onbetwiste marktleider op de Chromebook-markt. In het derde kwartaal van 2023 was het merk goed voor 25,3 procent van alle verkochte Chromebooks wereldwijd.

Die marktpositie heeft het merk niet voor niets bereikt. Acer biedt namelijk een ijzersterk portfolio. De Chromebooks bieden ten opzichte van concurrenten een aantal voordelen:

 • Ruime keuze: Acer biedt veel verschillende modellen, en dat voor zowel de zakelijke als de educatieve markt. Dat is belangrijk, want daardoor kun jij voor elke situatie een passende Chromebook leveren die voldoet aan de verwachtingen. 
 • Snelheid en efficiëntie: Acer Chromebooks starten in slechts 10 seconden op. Daarnaast bieden ze dankzij krachtige processoren goede prestaties. De meest krachtige modellen zijn zelfs geschikt voor zware taken als foto- en videobewerking.
 • Lange batterijduur: de accu van een Acer Chromebook gaat vaak een hele dag mee. Daardoor zijn de apparaten geschikt voor gebruikers die vaak onderweg zijn en op verschillende locaties werken. Tussentijds opladen is dan niet nodig.
 • Beveiliging: met ingebouwde virusbescherming en regelmatige automatische updates bieden Acer Chromebooks uitstekende beveiliging tegen cyberdreigingen.
 • Gebruiksgemak: Acer Chromebooks zijn eenvoudig te gebruiken en beheren. Daardoor passen ze goed bij onderwijsinstellingen en bedrijven die behoefte hebben aan efficiënte IT-oplossingen.
 • Stevig: veel Acer Chromebooks zijn ontworpen volgens de MIL-STD-810G-normen. Dat betekent dat ze tegen een stootje kunnen.
 • Duurzaam: Acer maakt in sommige Chromebooks gebruik van duurzame en recyclede materialen, zoals uit de oceaan opgeviste plastic.

Voordelen voor jou als partner

Naast de kwaliteit van de apparaten zelf, hebben de Chromebooks van Acer ook voor jou als IT-partner enkele gunstige aspecten:

 1. Een brede afzetmarkt: Acer Chromebooks zijn er zoals gezegd in veel verschillende uitvoeringen. Daardoor zijn de apparaten interessant voor een groot deel van je klantenbestand, en kun je nieuwe markten aanboren.
 2. Aantrekkelijke marges: via TD SYNNEX koop jij Acer Chromebooks tegen een aantrekkelijk tarief in. Zo profiteer je van gezonde marges.
 3. Goede klantrelatie: de betrouwbare prestaties en veiligheid van Acer Chromebooks zorgen voor tevreden klanten. Zo houd jij je relaties met hen in topvorm.
 4. Eenvoudige ondersteuning: Acer Chromebooks zijn gemaakt om altijd probleemloos te functioneren. Dat scheelt jou veel aftersales-support.

Altijd een passend model

Met Acer Chromebooks bedien je zowel de educatieve als de zakelijke markt. De lijn bestaat onder andere uit de robuuste en veelzijdige Spin-serie van convertibles, de duurzame Vero-modellen, en speciaal ontworpen educatieve apparaten. Sinds kort biedt Acer voor de meest veelzijdige klanten ook Chromebook Plus-lijn, die geschikt is voor de veeleisende gebruikers en zware workloads. Deze modellen hebben hoogwaardige beeldschermen, krachtige componenten en veel lokale opslagruimte. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld ook probleemloos Adobe Photoshop en Microsoft 365 draaien.

TD SYNNEX biedt een selectie van apparaten die passen bij vrijwel alle usecases die voor jouw klanten relevant kunnen zijn:

Voor het onderwijs:
 • Acer Chromebook Spin 512  
  De Acer Chromebook Spin 512-modellen zijn ontworpen met educatie in gedachten. Ze bieden een robuust ontwerp met een 12-inch scherm en 360° scharnier, wat ideaal is voor verschillende leerscenario’s. Met hun MIL-STD-810G certificering kunnen deze Chromebooks de dagelijkse slijtage in een schoolomgeving weerstaan.
 • Acer Chromebook 315  
  De Acer Chromebook 315 biedt een groter 15,6-inch scherm, perfect voor studenten die meer schermruimte nodig hebben voor hun taken en projecten. Het apparaat combineert prestaties met een lange batterijduur, waardoor het ideaal is voor een hele schooldag.
Video call met Acer Chromebook
Voor het bedrijfsleven:
 • Acer Chromebook Spin 714 
  De Acer Chromebook Spin 714, onderdeel van het EVO-platform, biedt krachtige prestaties met de nieuwste Intel Core-processors. Dit model heeft een 14-inch touchscreen en een 360° scharnier, ideaal voor flexibele werkopstellingen en presentaties.
 • Acer Chromebook Vero 514 
  De Acer Chromebook Vero 514 is dankzij de gebruikte gerecyclede materialen perfect voor klanten die veel waarde hechten aan duurzaamheid. Dit model biedt daarbij uitstekende prestaties en een lange batterijduur.
 • Acer Chromebook Plus 514  
  De Chromebook Plus 514 is een machine voor het zwaardere werk. De processoren zijn van topniveau, en het werkgeheugen en de opslagruimte zijn ruimer dan de meeste andere Chromebooks. Dat maakt deze Chromebook perfect voor veeleisende zakelijke gebruikers. Zo zijn de apparaten krachtig genoeg voor bijvoorbeeld Adobe-software.
 • Acer Chromebook 515: De Acer Chromebook 515 combineert een groot 15,6-inch Full HD-scherm met krachtige Intel-processors. Dat maakt de apparaten ideaal voor zakelijke gebruikers die behoefte hebben aan een robuuste en betrouwbare laptop. Met een lange batterijduur en uitgebreide connectiviteitsopties is dit model perfect voor professionals die vaak onderweg zijn.

Meer weten?

Meer weten over Acer Chromebooks? Heb je bijvoorbeeld vragen over de exacte specificaties, de mogelijkheden of ondersteuning vanuit TD SYNNEX? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op