Ga naar pagina inhoud

Veeam & Sophos: Samen Sterker 

Als twee toonaangevende bedrijven in hun respectievelijke vakgebieden, vonden Veeam en Sophos het van vitaal belang om hun expertise te combineren. Door dit partnerschap kunnen ze hun klanten een uitgebreide en geïntegreerde beveiligingsoplossing bieden die cruciaal is in een tijd waarin cyberaanvallen een blijvend gevaar vormen voor bedrijven over de hele wereld.

Integratie van Veeam Data Platform met Sophos MDR

Het Veeam Data Platform staat bekend om zijn robuuste dataprotectie en ransomware-hersteloplossingen. Door dit platform te integreren met de Managed Detection and Response (MDR) diensten van Sophos, kunnen ze nu niet alleen proactief dreigingen detecteren, maar ook onmiddellijk en doelgericht reageren op elke vorm van aanval die zich richt op bedrijfskritische back-ups. Wat zijn de grootste voordelen?

1. Kracht in Detectie en Respons

Deze integratie biedt klanten een complete suite van tools om dreigingen te identificeren, beperken en neutraliseren voordat er schade kan worden aangericht. Het is een krachtig wapen in de continue strijd tegen steeds geavanceerdere cyberaanvallen.

2. Bescherming tegen ransomware

Ransomware-aanvallen zijn een van de meest ernstige bedreigingen voor bedrijven en organisaties geworden. Door de integratie van Sophos’ geavanceerde detectie- en preventiemogelijkheden met de immutable back-ups en versiebeheer van Veeam, kunnen bedrijven er zeker van zijn dat hun back-ups veilig en herstelbaar blijven, zelfs in het geval van een aanval.

3. Snelle responstijd

Een van de belangrijkste voordelen van deze integratie is de snelle respons van Sophos MDR. Met een gemiddelde responstijd van 38 minuten – 96% sneller dan de branche-benchmark – kunnen ze onmiddellijk reageren op bevestigde dreigingen en de aanvaller neutraliseren voordat er schade wordt aangericht.

4. Bescherming tegen Interne Dreigingen

Door uitgebreide monitoring van interne en externe dreigingen, zoals malware, kunnen ongeoorloofde of verdachte activiteiten die back-upgegevens in gevaar kunnen brengen worden gedetecteerd. Dit is essentieel om bedrijfskritische gegevens veilig te houden.

Conclusie

Dit strategische partnerschap tussen Veeam en Sophos is een krachtige stap voorwaarts in de strijd tegen cyberdreigingen zoals ransomware. Door hun krachten te bundelen, bieden ze bedrijven de best mogelijke bescherming en herstelmogelijkheden. Klanten kunnen nu met vertrouwen hun bedrijfskritische gegevens beheren, wetende dat ze beschermd zijn tegen de meest geavanceerde cyberaanvallen.

TD SYNNEX helpt

Het is duidelijk dat het partnerschap tussen Veeam en Sophos een enorm potentieel heeft om de veiligheid van bedrijfskritische gegevens te verbeteren. Maar hoe kunnen resellers deze geavanceerde oplossingen het beste in de markt zetten? 

TD SYNNEX, een belangrijke speler in de IT-distributiesector, speelt hier een cruciale rol. Als toonaangevende leverancier van technologische oplossingen heeft TD SYNNEX de expertise, de middelen en het bereik om deze gezamenlijke oplossing effectief aan klanten te introduceren.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.