Ga naar pagina inhoud

Referentiecase TD SYNNEX Practice Builder

Roy van Gellekom (IT Performance Group) over TD SYNNEX Practice Builder:

‘Als kleinere MSP kun je niet alles zelf doen’
Samenwerken met andere partners is voor de meeste managed service providers cruciaal. “Dan moet je wel kunnen terugvallen op een ecosysteem van betrouwbare partijen”, zegt Roy van Gellekom, eigenaar en directeur van de IT Performance Group. Voor ITPG bleek deelname aan een Practice Builder van TD SYNNEX de ideale manier om het eigen netwerk verder uit te breiden.

De IT Performance Group (ITPG) richt zich met de diensten ‘Moderne werkplek’, ‘Veilig samenwerken’ en ‘Inzicht in data’ op kleine en middelgrote bedrijven in met name Zuidoost-Brabant. “Het gaat om bedrijven tot ongeveer driehonderd werkplekken”, vertelt Van Gellekom. “Die helpen we met advisering en met de inrichting en het beheer van de hardware en software.”

“Wij stellen daarbij altijd de gebruiker centraal, en niet de techniek”, vervolgt Marcel van den Broek, architect bij ITPG. De manier waarop ITPG de dienst Veilig samenwerken heeft ingericht, is daar een goed voorbeeld van. “Natuurlijk heb je techniek nodig zoals firewalls, antivirussoftware en oplossingen voor detectie en respons, maar uiteindelijk gaat het erom dat de gebruiker effectief en efficiënt zijn werkzaamheden kan uitvoeren. Zonder dat hij wordt gefrustreerd door allerlei handelingen.” Van Gellekom: “De gebruiker moet onbewust beschermd worden tegen acties van buitenaf.”

De gebruiker heeft zelf echter ook een grote rol in het onbewust beschermd kunnen werken. Die moet zich te allen tijde bewust zijn van de risico’s die op de loer liggen. Tools zoals phishingtests, games en e-learning helpen dat bewustzijn te vergroten. Dergelijke tools maken sinds kort dan ook deel uit van Veilig samenwerken.

Practice Builder
Hoe ITPG is gekomen tot deze uitbreiding? Volgens Van Gellekom heeft de deelname aan een Security Practice Builder van distributeur TD SYNNEX daar een steentje aan bijgedragen. “Die deelname leverde onder andere het inzicht op dat voor een goede security mens, proces en techniek samen moeten komen. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van informatiebeveiliging wisten we dat natuurlijk wel, maar het was even de kapstok die we nodig hadden.”

Tijdens een Practice Builder – bijvoorbeeld een op het gebied van security – proberen deelnemende partners in negentig dagen tijd een totale propositie neer te zetten. Erwin Woudstra, Business Development Manager bij TD SYNNEX: “Het programma begint met een introductie van twee keer een halve dag zodat iedereen in de juiste richting denkt en aan een propositie kan gaan bouwen. Tijdens sessies van steeds anderhalf uur gaan de deelnemers vervolgens dieper in op vragen als ‘wat is je waardepropositie?’, ‘wie zijn je doelgroepen?’ en ‘waar is de doelgroep naar op zoek’?” De Builder eindigt met een presentatie van alle proposities.”

Meerdere voordelen
Volgens Woudstra levert deelname aan een Practice Builder partners meerdere voordelen op. “Met name de onderlinge discussies zijn interessant. Door met elkaar te sparren, leer je ook van elkaar. Het is bovendien prettig als je je eigen propositie kunt spiegelen aan die van een ander. Dat levert toch weer nieuwe inzichten op. En je bouwt met meerdere disciplines binnen je eigen partnerorganisatie samen aan een propositie. Dan wordt het een gezamenlijke oplossing die breed wordt gedragen. Dat heb je niet als één persoon binnen de organisatie roept: dit is het idee, en zo gaan we het doen.”

Woudstra en Van Gellekom noemen echter beiden het ecosysteem als grote kracht van de Practice Builder. “Als kleiner bedrijf moet je altijd samenwerken. Je kunt niet alles zelf doen”, aldus de directeur van ITPG. “Dan is het belangrijk dat je terug kunt vallen op een ecosysteem van partners waarin je in vertrouwen mee samen kunt werken, zonder de angst dat een partner een klant bij je wegkaapt.” Woudstra: “Tijdens een Practice Builder leren partners elkaar zo goed kennen dat ze elkaars diensten kunnen gebruiken. Dat wordt steeds belangrijker.”

Bevestiging
Van Gellekom kan deelname aan een Practice Builder in ieder geval alle partners aanraden. “Het heeft ons geholpen bij het verder verbeteren van onze propositie, en ons de bevestiging gegeven dat we op de goede weg zitten. Als er een Builder komt voor het in negentig dagen tijd bouwen van een nieuwe propositie voor IoT, dan zijn wij er in ieder geval weer bij.”

Meer weten? Neem direct contact op met TD SYNNEX, via 088-1334000.