Ga naar pagina inhoud

Q&A: dit moet je weten over
Google AI

Google logo

Wil je aan de slag met de verkoop van genAI? Dan is Google AI, het AI-portfolio van Google, een perfecte basis. Wij hebben de meestgestelde vragen over dit krachtige AI-portfolio hier verzameld en beantwoord.

Wat is Google AI?

Google AI is een uitgebreid portfolio van AI- en machine learning-producten en -diensten. Het bestaat uit een aantal pijlers:

Gemini

Een andere belangrijke pijler van Google AI is Gemini. Deze virtuele assistent kan routinematige taken automatiseren, zoals het beantwoorden van e-mails, het genereren van rapporten en het samenvatten van documenten. Daarnaast kan Gemini relevante informatie destilleren uit complexe data en zo bijvoorbeeld een basis bieden voor datagedreven beslissingen. De assistent is bovendien diep geïntegreerd in de online kantooromgeving Google Workspace.

Vertex AI

Vertex AI is een soort gigantische AI-gereedschapskist, die gebruikers alles biedt wat ze nodig hebben voor de ontwikkeling van nieuwe AI-modellen en -toepassingen. Het is daarnaast een platform voor een overzichtelijk en schaalbaar beheer van AI-projecten. Het maakt samenwerken aan AI-oplossingen bovendien eenvoudig en overzichtelijk.

Waarom zou ik als IT-partner Google AI moeten verkopen?

Als IT-partner is het verkopen van Google AI-oplossingen een slimme, strategische keuze. De vraag naar krachtige, schaalbare en toegankelijke AI-tools neemt namelijk sterk toe. Door het brede spectrum aan producten en diensten die Google AI biedt, kun jij klanten helpen met het verbeteren van hun operationele efficiëntie. Ook maak je snellere innovatiecycli mogelijk, en stuur je aan op het nemen van meer datagedreven beslissingen. 

Daarnaast kun je met het aanbieden van Google’s AI-oplossingen jouw rol als IT-partner versterken. Denk aan het leveren van toegevoegde waarde in de vorm van advies en ondersteuning bij AI-projecten. Je kunt allerlei ondersteunende diensten leveren, van het ontwerp van de infrastructuur tot aan de training en het finetunen van modellen.  

Kortom: met een Google AI-portfolio positioneer je jezelf als een vooruitstrevende partner die niet terugdeinst voor nieuwe technologieën.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Google AI?

 • Gebruiksvriendelijk voor een brede doelgroep 
  Google AI-diensten vereisen geen diepgaande technische expertise. Dat maakt AI bereikbaar voor een brede doelgroep, en vereenvoudigt implementatietrajecten. Een goed voorbeeld hiervan is de Vertex AI-module AutoML, waarmee gebruikers zonder veel expertise machine learning-modellen kunnen trainen. 
 • Breed scala aan tools  
  Google AI biedt voor elk wat wils. Platforms zoals Vertex AI bieden diverse tools voor data-analyse, modeltraining, voorspelling en automatisering. Gebruikers kunnen experimenteren met AI-modellen en deze aanpassen aan hun specifieke behoeften. Gemini biedt daarnaast krachtige mogelijkheden voor bijvoorbeeld het opstellen en/of samenvatten van e-mails, presentaties en rapporten. 
 • Verbeterde gebruikerservaring 
  Google AI ondersteunt de ontwikkeling van responsieve en intuïtieve AI-toepassingen, zoals spraak-naar-tekst, natuurlijke taalverwerking en beeldherkenning. Deze technologieën helpen bij het creëren van menselijk aanvoelende interacties die de dienstverlening personaliseren en efficiënter maken. 
 • Stevige basis met Google Cloud  
  De AI-oplossingen van Google draaien op Google Cloud. Dat is een modern, krachtig en flexibel cloudplatform met meer dan genoeg rekenkracht voor iedere denkbare AI-toepassing. Het kan bovendien probleemloos met de wensen en omvang van je klanten meegroeien.  

Voor welk type bedrijven en sectoren is Google AI interessant?

Google AI biedt veelzijdige toepassingen die bijzonder waardevol zijn voor een breed scala aan sectoren en bedrijfstypen.

 • Retail 
  In de retailsector kunnen bedrijven bijvoorbeeld gebruikmaken van Google’s visuele herkenningstechnologieën en aanbevelingsalgoritmen om de klantervaring te personaliseren en te verbeteren, waardoor zowel de klanttevredenheid als de omzet kan toenemen. 
 • Gezondheidszorg 
  Zorgorganisaties kunnen profiteren van Google’s AI voor het analyseren van medische beelden, het voorspellen van patiëntuitkomsten, en het automatiseren van administratieve processen, wat leidt tot nauwkeurigere diagnoses en efficiënter beheer van patiëntengegevens. 
 • Financiële dienstverlening  
  In de financiële dienstverlening biedt Google AI krachtige tools voor risicoanalyse, fraudepreventie en gepersonaliseerde klantenservice via chatbots en automatische systemen.  
 • Productie en industrie 
  Ook in de productie- en industriesector zijn de AI-oplossingen van Google relevant, bijvoorbeeld voor voorspellend onderhoud van machines en optimalisatie van de productielijnen. 

Wat maakt Google AI uniek ten opzichte van de concurrerende alternatieven?

Google AI onderscheidt zich op verschillende punten van de concurrentie:

 • Toonaangevende technologie: Google AI staat aan de voorhoede van AI-onderzoek en -ontwikkeling, met toegang tot de nieuwste technologieën en doorbraken. Google’s onderzoeksteam, Google Brain, is verantwoordelijk voor enkele van de meest baanbrekende ontwikkelingen in AI. Denk aan technologieën zoals TensorFlow en TPU’s (Tensor Processing Units) die de prestaties en efficiëntie van AI-toepassingen aanzienlijk verbeteren. 
 • Hechte integratie met Google-infrastructuur: Google AI is naadloos geïntegreerd met het ecosysteem Google-diensten en Google Cloud. Dit betekent dat gebruikers gemakkelijk Google AI kunnen combineren met andere Google Cloud-diensten, zoals BigQuery voor data-analyse, Google Kubernetes Engine voor applicatiebeheer, en een breed scala aan storage-oplossingen. 
 • Schaal en infrastructuur: Google heeft de schaal en infrastructuur om AI-toepassingen op grote schaal te implementeren en te ondersteunen.  
 • Commitment aan openheid: Google zet zich in voor open samenwerking met de AI-onderzoeksgemeenschap. Dat leidt tot snellere innovatie.  

Wat kan TD SYNNEX voor mijn Google AI-portfolio betekenen?

TD SYNNEX is meer dan alleen een distributeur van Google AI-oplossingen. We zijn een trusted advisor die helpt om Google AI succesvol te integreren in jouw portfolio. We kunnen je helpen met onder andere:

 • Toegang tot een uitgebreid portfolio: we bieden je toegang tot het complete aanbod van Google AI-producten en -diensten 
 • Ondersteuning voor verkoop en marketing: we helpen je bij het opzetten en beheren van je verkoopprocessen, met trainingen, certificeringen, marketingmaterialen en toegang tot ons uitgebreide partnernetwerk.  
 • Technische expertise: onze specialisten staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen met de technische implementatie van Google AI-oplossingen.  
 • Gespecialiseerde diensten: we bieden een waaier aan diensten om jouw Google AI-aanbod compleet te maken, van pre-sales consultancy tot aftersalessupport en managed services.  
 • Toegevoegde waarde: we helpen je bij het identificeren van de juiste usecases, het ontwikkelen van een ROI-berekening en het behalen van meetbare resultaten. 

Kom naar het Google AI-evenement van TD SYNNEX

Wil je meer weten over Google AI? Op 20 juni organiseren we een genAI-evenement dat helemaal in het teken staat van dit AI-platform. Plaatsen zijn beperkt beschikbaar, dus geef je snel op via de registratiepagina.

Meer informatie over Google en AI? Neem dan contact met ons op