Ga naar pagina inhoud

HPE storage-oplossingen: dit zijn de voors en tegens 

Hewlett Packard Enterprise logo

Ben jij op zoek naar de meest geschikte storage-oplossing voor jouw klant? Dan is het goed om van de beste kandidaten de specifieke voor- en nadelen te kennen. Je kunt dan immers een betere keuze maken en zo de kans op een tevreden klant vergroten. Daarom hebben we van twee HPE-storagelijnen de plussen en minnen op een rij gezet.

HPE MSA-lijn: Flexibele en schaalbare opslag

De HPE MSA-lijn is een serie van hybride flash-arrays die speciaal is ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven (mkb’s). De MSA-lijn biedt flexibele, kosteneffectieve en schaalbare SAN-opslagoplossingen die eenvoudig te beheren zijn en naadloos integreren met bestaande IT-infrastructuren. 

De MSA-lijn bevat onder andere:

 • MSA 1060: het instapmodel voor kleinere IT-workloads 
 • MSA 2060: biedt twee keer de prestaties en bijna drie keer de capaciteit in vergelijking met de HPE MSA 1060 
 • MSA 2062: geschikt voor zwaardere workloads in het mkb, en bovendien klaar voor een hybride flash-opslagconfiguratie 
HPE MSA lijn

Voordelen:

 • Flexibiliteit: de MSA-lijn biedt veel configuratiemogelijkheden, waardoor deze oplossing veelzijdig inzetbaar is. Zo kun je kiezen uit verschillende schijftypen, waaronder HDD’s, SSD’s en NVMe-SSD’s. 
 • Schaalbaarheid: de MSA-lijn is ontworpen om mee te groeien met je klanten. Je voegt eenvoudig nieuwe schijven toe aan de bestaande array, of je maakt gebruik van uitbreidingsbehuizingen voor het vergroten van de opslagcapaciteit.  
 • Eenvoudig beheer: de MSA-lijn is ontworpen voor eenvoudig beheer, zelfs voor gebruikers zonder veel IT-ervaring.  

Nadeel:

 • Minder geschikt voor zware workloads: de MSA-lijn is minder geschikt voor hele zware workloads. Daarvoor is de Alletra-lijn zoals hieronder beschreven beter geschikt. 

HPE Alletra: krachtpatser voor veeleisende omgevingen

HPE Alletra is een lijn van moderne data-infrastructuuroplossingen die cloudgebaseerd beheer en een stevige basis bieden voor alle typen workloads, zowel in datacenters als aan de edge. Het Alletra-platform is ontworpen om de flexibiliteit van de cloud te brengen naar on-premises omgevingen. Daardoor kunnen je klanten profiteren van de flexibiliteit en eenvoud van de cloud, maar dan met de prestaties en controle die nodig zijn voor bedrijfskritische applicaties. 

De Alletra-lijn bevat onder andere: 

 • Alletra 5000: kies deze optie voor gemengd gebruik van workloads en budgetbeperkingen.  
 • Alletra 6000: ideaal voor veeleisende workloads die hogere prestaties en NVMe-ondersteuning vereisen.  
 • Alletra 9000: geschikt voor zeer veeleisende workloads, HPC-omgevingen en maximale beschikbaarheid.  
 • Alletra MP: een flexibel 2U-storagesysteem dat zowel blockstorage als filestorage ondersteunt. 
HPE Alletra

Voordelen:

 • Flexibel inzetbaar in cloudomgevingen: HPE Alletra voelt zich thuis in omgevingen met een hybride cloudinfrastructuur. Via een Alletra-oplossing kunnen je klanten hun data overal inzetten, zowel in de cloud als on-premises. Daarbij profiteren ze van een naadloze datamobiliteit tussen beide omgevingen. 
 • Next-gen dataservices: Alletra biedt een suite van geavanceerde dataservices die de beveiliging, efficiëntie en beheerbaarheid van data verbeteren. 
 • As-a-servicemodel: met HPE GreenLake kunnen klanten Alletra gebruiken in een as-a-service model. Dat zorgt voor schaalbaarheid en financiële flexibiliteit. 

Nadeel:

 • Integratie met bestaande infrastructuur: sommige bedrijven kunnen uitdagingen ondervinden bij het integreren van Alletra in hun bestaande infrastructuur, vooral als er sprake is van aanzienlijke legacy-systemen. Wij kunnen vanuit TD SYNNEX echter uitgebreide ondersteuning bieden bij implementatietrajecten. 
Hulp of advies nodig?

Heb je vrijblijvend advies nodig over de storageoplossingen van HPE? Of wellicht kun je hulp gebruiken bij een implementatie? Schroom niet om contact op te nemen, wij zitten voor je klaar!

Meer weten over de ondersteuning en oplossingen die TD SYNNEX biedt? Neem dan contact met ons op.