Ga naar pagina inhoud

HPE GreenLake:
dit zijn de
voordelen

Hewlett Packard Enterprise logo

De hybrid cloud is niet meer weg te denken. Uit onderzoek van HPE blijkt dat meer dan de helft van de organisaties de voorkeur geeft aan een hybride cloudmodel. Maar dan moet de ervaring wel overal hetzelfde zijn, zowel on-premises als in de cloud en aan de randen van het netwerk. Daar komt HPE GreenLake om de hoek kijken.

Eenvoud en flexibiliteit voorop

Veel bedrijven die in de hybrid cloud zitten herkennen vast wel het gevoel dat ze moeten navigeren tussen twee verschillende werelden. In een hybrid cloud genieten ze van de eenvoud en flexibiliteit van de public cloud. Voor veel bedrijven voelt de on-premises IT-infrastructuur echter aan als een hindernis, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door 451 Research. Een groot deel van de IT-beslissers noemt overcapaciteit, lange provisioningtijden en gebrek aan flexibiliteit als nadelen van on-premises infrastructuur.

HPE GreenLake adresseert deze nadelen door ook de on-premises infrastructuur ‘as-a-service’ aan te bieden. Met deze hybride cloudoplossing bied je je klanten een uniforme cloudervaring, ongeacht de applicatie of vorm van data. De data blijven afhankelijk van de wensen van de klant geheel of gedeeltelijk on-premises.

Voor mkb en grootzakelijk

HPE GreenLake biedt klanten, variërend van mkb’ers tot grootzakelijke organisaties, veel voordelen. We noemen er vijf:


#1 Afrekenen op basis van gebruik

Met HPE GreenLake profiteren jouw klanten van een gebruiksvriendelijk model waarbij ze uitsluitend betalen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken, zonder de last van overbemeten infrastructuur. Organisaties kunnen hun verbruik op ieder moment inzien in de HPE Consumption Analytics Portal.


#2 Capaciteit flexibel beschikbaar

Capaciteit opschalen? Dat kan razendsnel doordat altijd een buffer aan capaciteit op locatie beschikbaar is. De benodigde hardware draait al in de serverruimte of datacenter van je klant; wachten op de installatie van nieuwe hardware is niet nodig. Extra capaciteit is on-demand beschikbaar, zonder te investeren in hardware.


#3 Geschikt voor
diverse workloads

HPE GreenLake biedt een breed scala aan oplossingen voor verschillende workloads, zoals storage, rekenkracht, virtualisatie, HPC, private cloud, containers, VDI, composable infrastructuur, databases, SAP HANA, big data en back-up. Deze flexibiliteit stelt klanten in staat om op maat gemaakte oplossingen te gebruiken die voldoen aan hun specifieke behoeften.


#4 Financieel
aantrekkelijk

HPE GreenLake biedt bedrijven aanzienlijke financiële voordelen, waaronder een 65 procent kortere time-to-market voor wereldwijde IT-projecten, een 30 procent lagere CAPEX, een daling van de supportkosten met 90 procent en een 40 procent hogere productiviteit van de IT-afdeling door verminderde technische ondersteuningsvragen.


#5 Ondersteuning
voor partners

HPE GreenLake ondersteunt partners samen met TD SYNNEX op technisch, marketing-, sales- en financieel gebied. Samen zorgen we voor een snelle implementatie van HPE GreenLake en een maximalisatie we je winst.

Hybrid clouds:
zo kom je tot waardevolle inzichten


Tijd is geld. Voor jouw klanten is het belangrijk dat ze snel kunnen reageren op veranderende omstandigheden. Dat kan een veranderende klantbehoefte zijn, maar ook een onverwachte piek in de vraag. Of een verstoring in de toeleveringsketen door een staking of extreme weersomstandigheden. Realtime besluitvorming is de sleutel.

Maar hier ligt een uitdaging. Voor het nemen van realtime beslissingen zijn data nodig. En die kunnen zich in het tijdperk van de hybride cloud overal bevinden – on premise in het eigen datacenter, in verschillende cloudomgevingen, of aan de randen van het netwerk op apparaten zoals sensoren en Point of Sale-systemen in winkels. Dit maakt het lastig om in een fractie van een seconde gefundeerde beslissingen te nemen.

Hier komt Edge to Cloud om de hoek kijken. Lees snel verder over hoe jij de juiste strategie bij je klant kunt implementeren.

Benieuwd hoe jij jouw klanten het beste met HPE GreenLake kunt bedienen?

Neem dan contact met ons op,
we denken graag met je mee.