Ga naar pagina inhoud

Hoe beveilig je het midden- en kleinbedrijf met één cybersecurityoplossing?

Jouw klanten in het midden- en kleinbedrijf willen zich vooral op hun business concentreren en niet op ICT, laat staan de beveiliging ervan. Inmiddels verschuift de hacker zich meer naar juist dit type bedrijven, omdat daar de security nog niet op hetzelfde hoge niveau is als van grotere organisaties. Zij hebben zich afgelopen jaren extra bewapend met efficiënte cybersecurity oplossingen. Hoe pakt het midden- en kleinbedrijf dit nu het beste aan?

Integreer Cybersecurity met een beveiligingsplatform

Cybersecurity is een veelomvattende materie, waar niet één enkele oplossing alles afdekt. Een oplossing die de meest voorkomende type aanvallen heeft gebundeld in cloudgebaseerd beveiligingsplatform is Sophos Synchronized Security. Het omvat alles wat end-point- netwerk- mobiele, wifi-gekoppelde devices en coderingsproducten weerbaar maakt. Daarbij is cybersecurity verder geëvolueerd met XDR, real-time informatiedeling en geautomatiseerd reageren op incidenten.

Wat betekent dit voor jouw klant?

Het midden- en kleinbedrijf laat zich van allerlei apps, online platformen en technologie bedienen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de hotelbranche:  van koppelingen naar boekingsplatforms, tot de eigen boekingmodule, personele plansoftware, openbaar of gedeeld Wifi, tablets in het horecagedeelte, additionele connected technologie voor infrastructuur en voorzieningen in het hotel, CRM systeem en een betaalsysteem om er eens wat te noemen. Bij hotelketens maar ook in andere branches met filialen of vestigingen werkt dit vaak ook deels decentraal. Soms zijn dat nog verouderde devices en applicaties, maar allemaal hebben ze de gemeenschappelijke deler dat zowel oude technologie, als nieuwe cloudgebaseerde apps en tooling, vroeg of laat geïnfecteerd kunnen raken.

Met Sophos Synchronized Security worden end-points gescand en bij detectie van verdachte mailboxen of acties op het netwerk, wordt toegang ingetrokken tot (data)bronnen, en bovendien worden alle apps geïdentificeerd in het netwerk.

Snel inzicht, snelle actie en veilig werken

Jouw klant kan zich concentreren op zijn eigen business, maar heeft desgewenst veel sneller zichtbaarheid in de beveiliging van zijn netwerkverkeer en gebruikers via de Sophos Central management tool, waar gebruikers en data zich ook bevinden. Met één oplossing van één leverancier is het daardoor ook nog eens overzichtelijk en weet uw klant zeker dat meerdere vormen van beveiliging goed met elkaar samenwerken als één platform.

Interessant voor jou als partner

Met Sophos kunt je jouw klanten de cybersecurityoplossing bieden die hen ontzorgt. Met mooie marges en een range aan oplossingen is het interessant voor jou en met het MSP flex model kun je desgewenst per maand factureren. Met het ecosysteem van Sophos bied je security aan van het mobiel device tot en met datacenter, en van server tot cloud en een interessant awareness programma.

Bekijk ook eens de Factsheet met 4 redenen om endpoints te beschermen met XDR, Intercept X.

Wit je zelf eens kijken wat Sophos Synchronized Security uw klant oplevert? Probeer dan de gratis testversie. Neem voor meer informatie contact op met het Security team van TD SYNNEX via 088-1334000.