Ga naar pagina inhoud

Het einde van antivirus?

Terwijl we dit schrijven, valt ons op dat het woord antivirus steeds minder prominent voorkomt als het over IT security gaat. Ondertussen is security big business geworden, en dat is niet voor niets. Ondertussen zal jouw klant zeker nog antivirus softwareoplossingen gebruiken op de clients. Maar de wereld staat niet stil, en is het tijd om antivirus te upgraden naar een moderne, cloud-native oplossing die bescherming biedt tegen de geavanceerde aanvallen van vandaag en morgen.

LEIDER FORRESTER WAVE
VMware Carbon Black is een geïntegreerde endpoint beveiliging en uitgeroepen tot leider in The Forrester Wave, Endpoint Security Software As A Service, Q2 2021. Wat dit voor jou en jouw klanten kan betekenen, vertellen wij je hier.

SECURITY ALS TOPPRIORITEIT
Ook jouw klanten worden vroeg of laat getroffen door een aanval op de digitale omgeving, waarin de kwetsbaarheden in de toegang tot data en applicaties kunnen resulteren in data-lekken en blokkade tot data of de hele IT omgeving. De meeste organisaties zeggen dat beveiliging topprioriteit heeft, bedoelen vaak dat dat eigenlijk topprioriteit zou moeten hebben. Allerlei redenen zijn er op te noemen waarom dit vaak nog niet serieus is opgepakt. Een vaak gehoord verweer is dat men niet weet welke oplossing het beste past binnen de vaak veranderende organisatie. Of er wordt vertrouwd op eerdere en verouderde investeringen in endpoint beveiliging. Ook de tijd van het beheer ervan door valse meldingen en de kosten daarvan wordt vaak genoemd. Zie dit als een kans. VMware Carbon Black biedt jouw klanten een eenvoudig te implementeren oplossing vanuit de cloud voor antivirus en endpoint detectie en respons (EDR).

INZICHT IN BEDREIGINGEN EN KWETSBAARHEDEN
Met een korte implementatie heeft IT een totaaloverzicht over alle clients van de organisatie. Valse meldingen zijn er niet meer en dit bespaart veel tijd en ergernis. Ondertussen is jouw klant aanvallers een stap voor. Het biedt een uitgebreide preventie die ransomware, malware, bestandsloze en andere aanvallen stopt. IT krijgt via de reports inzicht in de bedreigingen en kwetsbaarheden, en kan daarop anticiperen door applicaties te updaten of vernieuwen, netwerkverbindingen verder te beveiligen of bijvoorbeeld (specifieke) medewerkers van een specifieke security-awareness training voorzien.

CONSOLIDATIE & VEREENVOUDIGING
VMware Carbon Black Cloud consolideert de beveiligingsstack en vat de beveiligingstatus van alle clients samen in één overzichtelijke cloud-native console en agent. Het verlaagt de complexiteit van een enkelvoudig platform waarmee uw klant operationele taken kan automatiseren, eenvoudig kan integreren met eerdere tools en de productiviteit van endpoints en medewerkers kan verhogen.

Ga het gesprek met jouw klanten aan, en moderniseer de end-point beveiliging tijdig, zeker nu de meeste organisaties flexibel en mobiel werken. VMware Carbon Black biedt de next-gen endpointbeveiliging waarmee uw klant geholpen is.

Bezoek ook eens onze productpagina van VMware Carbon Black Cloud voor een uitgebreid overzicht.

Neem voor meer informatie contact op met het VMware team van TD SYNNEX, bereikbaar via 088-1334000 of vmware.nl@tdsynnex.com