Ga naar pagina inhoud

Zijn jouw klanten klaar voor de
AI-transformatie?

Hewlett Packard Enterprise logo

Artificial Intelligence transformeert de manier waarop bedrijven werken en innoveren. Maar ook de manier waarop IT-omgevingen worden ingericht. De verwerking van gegevens vindt overal plaats en de data stromen van ‘Edge to Cloud’. Hoe navigeer je je klanten door deze zee van verandering?

Artificial Intelligence wordt al op grote schaal toegepast binnen bedrijfsprocessen. Neem de gezondheidszorg, waar AI wordt ingezet voor monitoring van patiënten, detectie van ziekten en verbeterde nauwkeurigheid van diagnoses. In de automobielindustrie heeft AI een revolutie teweeggebracht als het gaat om autonoom rijden en het voorspellen van onderhoud. Zelfs in industriële omgevingen speelt AI een cruciale rol, waar het wordt gebruikt voor het visueel inspecteren van producten.

Die transformatie brengt wel met zich mee dat steeds meer data aan de randen van het netwerk worden gegenereerd, en niet meer alleen in een centrale IT-omgeving. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals hoe om te gaan met de enorme hoeveelheid gedistribueerde data, hoe de privacy en beveiliging van de data te waarborgen en hoe de efficiëntie te verbeteren.

Edge AI

Edge AI biedt hier een oplossing voor. In deze IT-benadering worden gegevens dicht bij de bron opgeslagen en verwerkt, of dat nu een IoT-apparaat, een Point of Sale-systeem in een winkel of een sensor in een fabriek is. De verwerking verplaatst zich dus van de centrale IT-omgeving zoals het eigen datacenter naar de edges van het netwerk. Die aanpak biedt een antwoord op meerdere uitdagingen:

Latency

Traditionele cloudgebaseerde AI-systemen kunnen last hebben van latency, vooral bij realtime toepassingen. Dit komt doordat de gegevens van het apparaat naar de cloud moeten worden verzonden voor verwerking en vervolgens terug naar het apparaat. Edge AI lost dit probleem op door de AI-computing dichter bij de gegevensbron te brengen, waardoor de latency vermindert.

Bandbreedte

Het verzenden van grote hoeveelheden gegevens van het apparaat naar de cloud kan leiden tot hoge kosten voor bandbreedte. Door de gegevens lokaal te verwerken, kan Edge AI deze kosten aanzienlijk verminderen.

Betrouwbaarheid

In sommige gevallen, zoals in afgelegen gebieden of tijdens netwerkstoringen, is er mogelijk geen betrouwbare internetverbinding beschikbaar. Edge AI kan in dergelijke situaties blijven functioneren door de gegevens lokaal te verwerken.

Privacy
en security

Het verzenden van gevoelige gegevens naar de cloud kan privacy- en beveiligingsrisico’s met zich meebrengen. Edge AI kan deze risico’s beperken door de gegevens lokaal te verwerken, wat de noodzaak om gevoelige gegevens naar de cloud te sturen vermindert.

Realtime besluitvorming

Voor toepassingen zoals autonoom rijden of industriële automatisering is realtime besluitvorming cruciaal. Edge AI maakt snelle besluitvorming mogelijk door de gegevens lokaal te verwerken en onmiddellijk actie te ondernemen.

HPE GreenLake

Edge AI maakt deel uit van de Cloud to Edge-benadering van Hewlett Packard Enterprise. Hierin stromen gegevens naadloos tussen de edge, clouds, datacenters en gebruikers.

Deze benadering wordt ondersteund door HPE GreenLake, een hybride cloudoplossing die bestaat uit een brede reeks kant-en-klare ‘as a service’-oplossingen. Met dit portfolio bied je klanten een uniforme cloudervaring voor iedere applicatie en alle vormen van data. Ook als het gaat om AI-toepassingen aan de Edge.

Meer weten over hoe je met HPE GreenLake overal zorgt voor een cloudervaring?

Neem dan contact met ons op!