Ga naar pagina inhoud

Hybrid clouds:
Zo kom je tot waardevolle inzichten

Hewlett Packard Enterprise logo

In de wereld van hybride clouds worden data overal gegenereerd. Zelfs voertuigen genereren data die voor jouw klanten bedrijfskritisch kunnen zijn. Maar hoe kunnen ze deze gegevens verzamelen, opslaan en verwerken om zinvolle inzichten te verkrijgen? Spoiler alert: met een ‘Edge to Cloud’-strategie.

Beslissingen in een fractie van een seconde

Tijd is geld. Voor jouw klanten is het belangrijk dat ze snel kunnen reageren op veranderende omstandigheden. Dat kan een veranderende klantbehoefte zijn, maar ook een onverwachte piek in de vraag. Of een verstoring in de toeleveringsketen door een staking of extreme weersomstandigheden. Realtime besluitvorming is de sleutel.

Maar hier ligt een uitdaging. Voor het nemen van realtime beslissingen zijn data nodig. En die kunnen zich in het tijdperk van de hybride cloud overal bevinden – on premise in het eigen datacenter, in verschillende cloudomgevingen, of aan de randen van het netwerk op apparaten zoals sensoren en Point of Sale-systemen in winkels. Dit maakt het lastig om in een fractie van een seconde gefundeerde beslissingen te nemen.

Verwerking dichtbij de bron

Hier komt Edge to Cloud om de hoek kijken. Dit is een benadering die de cloudervaring naar alle apps en gegevens van een organisatie brengt, ongeacht waar die zich bevinden. Dit betekent dat gegevens kunnen worden verzameld, opgeslagen en verwerkt dicht bij de bron, of dat nu een IoT-apparaat, een Point of Sale-systeem in een winkel of een sensor in een fabriek is.

Deze gegevens kunnen vervolgens naadloos stromen tussen de edge, clouds, datacenters en gebruikers. Met als resultaat dat jouw klanten realtime inzichten krijgen en sneller kunnen reageren op veranderende omstandigheden.

Maak kennis met de voordelen

Een Edge to Cloud-aanpak biedt jouw klanten meerdere voordelen:

Realtime
inzichten

Met Edge to Cloud kunnen jouw klanten gegevens verwerken dicht bij de bron, waardoor ze realtime inzichten krijgen en sneller kunnen reageren op veranderende omstandigheden. Dit is bijvoorbeeld belangrijk in industrieën zoals productie, waar sensoren op machines voortdurend gegevens genereren die kunnen helpen bij het voorspellen van onderhoudsbehoeften.

Operationele efficiëntie

Door gegevens lokaal te verwerken, kunnen jouw klanten de latency verminderen en de operationele efficiëntie verbeteren. Dit kan leiden tot kostenbesparingen en verbeterde productiviteit.

Betere
klantenservice

Met realtime inzichten kunnen jouw klanten hun klantenservice verbeteren door sneller te reageren op klantbehoeften. Of het nu gaat om het aanpassen van aanbiedingen op basis van winkelgedrag, of het snel reageren op serviceverzoeken, Edge to Cloud maakt het mogelijk.

Hogere
winsten

Door de operationele efficiëntie en de klantenservice te verbeteren, behalen jouw klanten uiteindelijk hogere winsten. Edge to Cloud stelt hen in staat om proactief te zijn en kansen te grijpen zodra ze zich voordoen.

Flexibiliteit
en controle

Met een Edge to Cloud-platform zoals HPE GreenLake profiteren jouw klanten van de flexibiliteit en schaalbaarheid van de cloud, terwijl ze de controle behouden over hun gegevens en applicaties. Bovendien biedt HPE GreenLake pay-per-usemodellen die kunnen helpen bij het beheersen van kosten en het optimaliseren van resources.

Cruciale rol


HPE GreenLake speelt een cruciale rol in de Edge to Cloud-strategie. Het is een geavanceerd platform dat een consistente cloudervaring biedt voor alle applicaties en gegevens van een organisatie, ongeacht waar ze zich bevinden. Het helpt om gegevens veilig te verbinden, waar ze ook zijn, en deze om te zetten in bruikbare inzichten.
 
Partners hebben met HPE GreenLake toegang tot een breed scala aan cloud- en as-a-service-oplossingen die bedrijven helpen te vereenvoudigen en te versnellen. Het is beschikbaar op een pay-as-you-gobasis, wat flexibiliteit biedt en helpt bij het beheersen van kosten.

Meer weten over hoe je met HPE GreenLake overal zorgt voor een cloudervaring?

Neem dan contact met ons op!