Ga naar pagina inhoud

Camera’s met dubbele sensor bieden ondersteuning voor deep learning

Axis Communications kondigt twee multidirectionele camera’s met dubbele sensor aan. De camera’s zijn ontworpen voor een uitstekend groothoekoverzicht en ingezoomde beelden met veel details. Dag en nacht, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden. De camera’s zijn zeer compact en maken het mogelijk om in twee richtingen tegelijk te kijken.

De AXIS P4705-PLVE Panoramic Camera en AXIS P4707-PLVE Panoramic Camera bieden respectievelijk twee 2 MP-kanalen en twee 5 MP-kanalen. Met Lightfinder en Forensic WDR zorgen ze voor scherpe, heldere beelden in moeilijke of slechte lichtomstandigheden.

De krachtige camera’s zijn gebouwd op ARTPEC-8 en beschikken over een deep learning-processor (DLPU). Dit zorgt voor verbeterde verwerkings- en opslagmogelijkheden en maakt het mogelijk om ‘on the edge’ nog meer gegevens te verzamelen en te analyseren. Bovendien kunnen ze waardevolle metadata leveren. Dit maakt snel, eenvoudig en efficiënt forensisch zoeken in live of opgenomen video mogelijk. Dankzij AXIS Object Analytics kunnen mensen en verschillende soorten voertuigen worden gedetecteerd en geclassificeerd. Allemaal afgestemd op specifieke behoeften.

Belangrijkste kenmerken:

– 2×2 MP en 2×5 MP multidirectionele camera’s met één IP-adres
– Ondersteuning voor analytics met deep learning
– 360° infraroodverlichting
– 2,5x zoom
– Axis Lightfinder en Forensic WDR

Deze kostenefficiënte producten beschikken over twee camerakoppen in één camera. Er is dus maar één camera te installeren, één kabel te trekken, één IP-adres, één licentie voor videomanagementsoftware (VMS) en één licentie voor analytics. Verder bieden ze gedecentraliseerde opslag voor extra opslagcapaciteit en betrouwbaarheid. Zoom en focus op afstand zorgen voor een snelle en nauwkeurige installatie.