Ga naar pagina inhoud

AWS helpt de duurzaamheidstransitie van organisaties te versnellen

In een snel veranderende wereld stellen steeds meer organisaties zichzelf duurzaamheidsdoelen om de ecologische footprint te verlagen, maar ook om zelf het initiatief te nemen met oplossingen die maatschappelijke doelen dienen, bijvoorbeeld om de CO2 uitstoot te verminderen, stikstofuitstoot te verlagen en een betere waterhuishouding te creëren. Zij kunnen hier mee voorop lopen met de juiste partners die hen hiermee helpen. AWS is zo’n partner.

Practice what you preach
AWS, bekend van de cloud-infrastructuur waar veel organisaties wereldwijd dagelijks op vertrouwen, past hoogstaande duurzaamheidsmaatregelen toe in de eigen datacentra. Er wordt gebruik gemaakt van de meest innovatieve technologieën die onder andere resulteren in CO2 uitstoot die tot 5x lager is dan vergelijkbare datacentra in Europa, en de uitstoot van jouw klanten tot 80% kan verlagen. Tegen 2025 stijgt dit percentage tot maar liefst 96%, wanneer er gebruik wordt gemaakt van hernieuwbare energie in de datacentra van AWS.

MVO transitie
Maatschappelijk verantwoord ondernemen, afgekort als MVO, gaat over duurzaam ondernemen. Door minder energie te gebruiken, minder afval te produceren en met respect voor de natuur en de omgeving te ondernemen, krijgt de duurzaam functionerende onderneming de vorm waar we in de toekomst naartoe gaan. Er wordt steeds meer druk vanuit overheden uitgeoefend en de maatschappij verwacht dit ook van ondernemingen waar zij hun product of dienst afnemen. In de toekomst zal dit zelfs steeds meer verplicht worden gesteld. Goed te weten dat AWS jou en jouw klant hiermee kan helpen.

Lees hier hoe AWS jouw klant kan helpen de CO2 uitstoot te reduceren

Versnel de time-to-market van duurzaamheidsoplossingen
AWS biedt jouw klanten de tooling om ook eigen duurzaamheidsoplossingen te enablen. AWS is de motor achter veel ontwikkelingen op gebied van duurzame transformatie. Met de services die er beschikbaar zijn, kunnen er bijvoorbeeld oplossingen worden gebouwd die data op gebied van duurzaamheid opneemt met sensoren, deze data analyseert én beheert. AWS heeft hiervoor de breedste en diepste reeks aan mogelijkheden op het gebied van AI, Machine Learning, IoT, data-analyse en computingpower om deze oplossingen te bouwen en beschikbaar te stellen.

Inspirerende use-cases helpen je met jouw business
Veel organisaties gingen jouw klant al voor. Zo zijn er use-cases bijvoorbeeld op gebied van land- en tuinbouw met gewasbescherming en intelligente aanbevelingen om gewassen beter en efficiënter te telen, in de energiesector om met IoT en analyse betaalbare, betrouwbare en schone energie te leveren, en in de transport- en logistiek om chauffeurs beter met elkaar te verbinden en de beladingsefficiëntie te vergroten.

Bekijk hier zelf de inspirerende use-cases die jouw klanten helpen duurzamer te ondernemen.

Start met verduurzaming, met AWS
Je ziet, met AWS heb je een zeer interessante partner die jou en jouw klanten niet alleen helpt met hun data in de cloud beschikbaar te maken en te beheren, maar ook een volgende stap te zetten in verduurzaming waar elke onderneming vroeg of laat mee te maken krijgt.

Maak kennis met AWS via de website over duurzaam ondernemen, of neem contact op met het AWS team van TD SYNNEX via 088-1334000.