Ga naar pagina inhoud

Goed voor de mens, het milieu en de maatschappij

“Maak de wereld duurzamer door vertrouwen op te bouwen in de samenleving door innovatie.”

Steeds meer bedrijven denken na over hun impact op het milieu. Ook Fujitsu besteedt veel aandacht aan het verkleinen van hun CO2 voetafdruk. Dit doen zij door ervoor te zorgen dat elke fase van het maken van een product zo verantwoordelijk mogelijk gebeurt. De Fujitsu Platform Business promoot duurzaamheidsactiviteiten op basis van de Fujitsu Way, die verschillende bouwstenen bevat en die Fujitsu gebruikt in hun productduurzaamheidsstrategie.

Verantwoord productontwerp

Het verminderen van de afhankelijkheid van nieuw plastic speelt bij Fujitsu een grote rol binnen hun productie. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het vergroten van het aandeel gerecyclede of biologisch afbreekbare materialen. Neem als voorbeeld de ESPRIMO G9012 desktop: deze bevat tot wel 50% post-consumer gerecyclede materialen.

CO2-arme logistiek

Wat betreft het beperken van de uitstoot van broeikasgassen is Fujitsu goed op weg. Zo is de uitstoot van broeikasgassen in 2020 met 24% verlaagd ten opzichte van 2013. Zij streven ernaar om tegen 2030 40% hernieuwbare energie te gebruiken op al hun locaties wereldwijd.

Beperking van schadelijke stoffen

Fujitsu neemt de verantwoordelijkheid om de planeet en mensen te beschermen tegen gevaarlijke stoffen zeer serieus. Zij zijn één van de eerste bedrijven die ozonafbrekende stoffen verwijderen uit de toeleveringsketen en hebben apparaten geïnstalleerd die actief CO2 absorberen om zo de atmosferische emissies te verminderen.

Koolstofarme logistiek

Wat betreft de uitstoot van broeikasgassen is Fujitsu goed op weg. Om dit te bewijzen publiceren zij hun rapporten extern. Zo was de uitstoot van broeikasgassen in 2020 met 24% verlaagd ten opzichte van 2013.

Omdat Fujitsu voortdurend wilt verbeteren, streven zij er naar om tegen 2030 40% hernieuwbare energie te gebruiken op alle locaties wereldwijd.

Op de lange termijn is het doel om tegen 2050 100% hernieuwbare energie te gebruiken.

Ethische toeleveringsketen en mensenrechten

Transparantie van de toeleveringsketen heeft een hoge prioriteit in de IT-industrie. Daarom publiceert Fujitsu hun beleid op conflict extern. Hierin wordt het proces beschreven dat zij volgen om schadelijk gedrag binnen hun organisatie tegen te gaan. De Fujitsu Group streeft naar een gouden niveau onder het RBA Audit Recognition-programma voor 100% van hun aannemers en leveranciers in 2023.  

Circulaire economie, afval en recycling

Om vroegtijdige veroudering te voorkomen, biedt Fujitsu producten met uitgebreide en zeer toegankelijke service en garanderen zij de beschikbaarheid van reserveonderdelen gedurende 5 jaar. Zo verlengen zij de levensduur van verouderde apparaten om deze van de vuilstortplaats te houden. Daarnaast biedt Fujitsu gecertificeerde terugname- en recyclingregelingen in overeenstemming met de EU AEEA-richtlijn.

Industriecertificering en milieukeurmerken

Om hun klanten te ondersteunen bij het maken van groene inkoopkeuzen, werken zij eraan om de producten te certificeren met eco-certificering zoals Energy Star, TCO en EPEAT. Zo zorgt Fujitsu ervoor dat zij onafhankelijk beoordeeld en geverifieerd zijn met betrekking tot energieprestaties, post consumer-materialen, verpakkingen, mensenrechten, ESG-prestaties van bedrijven en meer.

Milieuvriendelijke verpakking

Fujitsu gebruikt bio-based materialen voor het grootste deel van hun productverpakkingen. Onlangs hebben zij de plastic kussens uit de LIFEBOOK- en displayverpakkingen vervangen.

Gemiddeld is 90% van het laptop verpakkingsmateriaal afkomstig van gerecyclede materialen.

Energie-efficiënte prestaties

Fujitsu is erg transparant in hun doelen voor energieprestaties van hun producten en daarom publiceren zij regelmatig de Product Carbon Footprint van hun producten.

Zo is het voor jou en jouw partners altijd mogelijk om te zien wat Fujitsu doet om producten duurzamer te produceren en vervoeren.

Heb je vragen over onze nieuwe Fujitsu devices?

Neem dan contact met ons op!